Χίος, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

Να το ξεχάσουν το νέο Hot spot

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 10/11/2016 - 15:56

Ούτε να ακούσει δε θέλει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Hot Spot στον πρώην σκουπιδότοπο.

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από συμβούλους του συνδυασμού του (Στέλιο Καμπούρη, Μιχάλη Φυτούση, Βασίλη Μυριαγκό, Νίκο Νύκτα, Κυριάκο Αδενδούλη και τον Γιάννη Μισετζή)) απόρησε γιατί μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που σκοπεύει να προτείνει ο Δήμαρχος Χίου.

«Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι λύση να γίνει ένα ακόμη Hot Spot, γιατί το ένα θα φέρει το άλλο κ.ο.κ. Για όλα αυτά έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε επιμένοντας στην πρόταση της αναλογικής κατανομής προσφύγων – μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, που σημαίνει, όπως είπε, ότι «στη Χίο μπορούμε να φιλοξενήσουμε 500».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Περιφερειακή Αρχή.

«Να μας πει η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης τη θέση τους. Είναι απαράδεκτη η στάση του κου Κάρμαντζη που προτείνει Κέντρο στο 18ο χλμ του Αίπους.», ανέφερε και συνέχισε βάζοντας στο στόχαστρο τη Δημοτική Αρχή, την οποία κατηγόρησε για διγλωσσία στην υπόθεση δημιουργίας καταυλισμού στον πρώην ΧΑΔΑ, επικαλούμενος τη μελέτη που έκανε η ΔΕΥΑΧ με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή.

«Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ότι θα γίνει Hot spot στον ΧΑΔΑ. Το μόνο που αποφασίσαμε είναι ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής», τόνισε ο κ. Λαμπρινούδης, κάτι όμως που μας απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Από την κάθετη στάση του επικεφαλής του συνδυασμού διαφοροποιήθηκε μερικώς ο Στέλιος Καμπούρης, λέγοντας καταρχήν ότι αυτή τη φορά στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διαφώνησε και εξέφρασε την άποψη ότι με δεδομένη την Κυβερνητική πολιτική και την αδιαφορία του κου Μουζάλα για την άποψη της κοινής γνώμης της Χίου, «δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα».

 

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σχετικά Άρθρα