Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Νέα 3μηνη καθυστέρηση στο έργο της οδού Χρήστου

Κατέθεσε ένσταση ο έκπτωτος ανάδοχος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/11/2019 - 13:01

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το έργο επέκτασης της οδού Χρήστου πίσω από το αεροδρόμιο, δύο μήνες μετά την κήρυξη του αναδόχου  ως έκπτωτου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, λόγω της μη τήρησης των συμφωνηθέντων.

Ο ανάδοχος αξιοποιώντας μέχρι και την τελευταία ημέρα τη δίμηνη προθεσμία που παρέχει ο νόμος από την έκπτωσή του μέχρι αυτή να κριθεί οριστική, κατέθεσε ένσταση, που σημαίνει, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, επιπλέον καθυστέρηση 3 μηνών, μέχρι να εξεταστεί και από το Υπουργείο Μεταφορών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κανονικά το έργο θα  έπρεπε να είχε παραδοθεί μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Εφόσον απορριφθεί η ένσταση του αναδόχου, τότε ο Δήμος οφείλει να καλέσει τον 2ο στη σειρά μειοδότη του έργου κι αν αυτός δε δεχθεί τον τρίτο, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί.

Αν δε δεχθεί κανένας από αυτούς τότε θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί.

Ο ανάδοχος που κηρύχθηκε έκπτωτος είχε δώσει 51% έκπτωση (!), στον αρχικό προϋπολογισμό, που ήταν της τάξεως των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

nea_3mini_kathysterisi_sto_ergo_tis_odoy_hristoy

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:13

Συνελήφθη, σήμερα (11-12-2019) στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 28χρονος αλλοδαπός, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, χθες (10-12-2019) το βράδυ σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην ΒΙΑΛ, ο συλληφθείς, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με 21χρονο αλλοδαπό, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον τελευταίο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ακόμη ότι, κατά τον ίδιο χρόνο, ο δράστης αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού, κινητό τηλέφωνο από την κατοχή έτερου 23χρονου αλλοδαπού, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά.

Επίσης, όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, ο 28χρονος αφαίρεσε από χώρο όπου διαμένει 24χρονος αλλοδαπός, το κινητό του τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο δράστης στην πόλη της Χίου και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.