Νέα κινητοποίηση για την υγεία στις 30 Νοεμβρίου

Παρ, 24/11/2023 - 15:18

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών για τα ζητήματα των δημόσιων δομών υγείας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Χίου, στις 11.30 το πρωί. Παράλληλα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο την ίδια ημέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται για  αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες.

Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα, από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου, για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών!", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει:

"Η κατάσταση στις δομές υγείας των νησιών είναι τραγική. Εκεί έχει οδηγήσει η διαχρονική πολιτική του κόστους οφέλους όλων των κυβερνήσεων, που ζυγίζουν τις ανάγκες του λαού με τη μεζούρα του κέρδους του κεφαλαίου. Αποτέλεσμα οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και το τραγικό γεγονός να θρηνούμε θανάτους λόγω των εγκληματικών ελλείψεων!!

Η κυβέρνηση θορυβήθηκε από την κινητοποίηση των νησιωτών!

Η σύγκρουση με την πολιτική που για το λαό αφήνει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών και για τους επιχειρηματικούς ομίλους μεγάλες ευκαιρίες κερδοφορίας, είναι μονόδρομος.

Στις ερωτήσεις των συναδέλφων, το υπουργείο απάντησε ότι δεν πάνε οι γιατροί στα νησιά, και ότι λείπουν ειδικότητες ακόμα και από την Αθήνα. Δε δεσμεύτηκε πάνω στο δίκαιο αίτημα να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις σε γιατρούς. Όσο δε συμβαίνει αυτό, θα γίνεται αντικειμενικά δύσκολο να έρχεται γιατρός, με δεδομένη την εντατικοποίηση, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελλείψεις σε βασικό μηχανικό εξοπλισμό κλπ.

Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα το λαό του νησιού μας να πάρει ακόμα πιο αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια του, καλεί τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν δυναμικά στην νέα κινητοποίηση για την υγεία τη Πέμπτη 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:30 στη Πύλη του Νοσοκομείου Χίου.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

• ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

• ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ».

Σχετικά Άρθρα