
Οι γνωστές υποσχέσεις, που δόθηκαν ραδιοφωνικά από τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, ότι εντός διμήνου θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στον χώρο της επέκτασης του Αεροδρομίου, ακούστηκαν και σε σύσκεψη του φορέα τουρισμού, που ενημερώνει με δελτίο τύπου για τα εξής:
"Στην αίθουσα του Δηµοτικού Συµβουλίου Χίου συγκεντρωθήκαν στις 24 Φεβρουαρίου, µετά από πρόσκληση του ΦΤΧ, φορείς και φυσικά πρόσωπα που εµπλέκονται µε το τουριστικό επιχειρείν για µια µονοθεµατική συζήτηση αναφορικά µε την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραµµα ολοκλήρωσης των έργων στο αεροδρόµιο Χίου.
Παρόντες µεταξύ άλλων στην συζήτηση ήταν οι βουλευτές του νησιού κ. Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης, οι αντιπεριφεριάρχες κ. Π. Βρουλής, Ν. Νύκτας και Π. Μπουρνιάς και ο Αντιδήµαρχος Τουρισµού κ Γ. Χριστάκης.
Όλοι οι φορείς του νησιού εξέφρασαν τον προβληµατισµό τους για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών του αεροδροµίου και τα συνοδά έργα.
Ο κυβερνητικός βουλευτής ενηµέρωσε ότι:
• Εντός των εποµένων ηµέρων θα επισκεφθεί το νησί Υπουργικό κλιµάκιο ώστε να επιβλέψει τις εργασίες και να ενηµερώσει τους εµπλεκόµενους φορείς.
• Έως το Πάσχα θα επανεκκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του διάδροµου προσαπογείωσης.
• Οι αίθουσες αναχωρήσεων θα είναι έτοιµες έως το καλοκαίρι
• Το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι έτοιµο έως το τέλος του 2024
• Η συνολική αποπεράτωση του έργου τοποθετείται στις αρχές του 2026.
Ο ΦΤΧ θεωρεί την άµεση ολοκλήρωση του αεροδροµίου µείζονος σηµασίας για την τουριστική ανάπτυξη του προορισµού, παρακολουθεί το θέµα µε ιδιαίτερη προσοχή και θα παραµείνει σε συνεχή διαβούλευση µε τους εµπλεκόµενους φορείς για την τήρηση των δεσµεύσεων και χρονοδιαγραµµάτων.







































