Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Νέο αγωνιστικό ραντεβού για να μην βγει στο σφυρί το σπίτι του Γ. Παληού

Αύριο σε Χίο και Μυτιλήνη - Κάλεσμα από την ΟΕΒΕ Χίου και τον Εμπορικό Σύλλογο
Τετ, 06/11/2019 - 16:09

Νέο ραντεβού έξω από την Alpha Bank δίνουν αύριο Χιώτες και Μυτιληνιοί αντιδρώντας στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν Εμπορικός Σύλλογος Χίου και ΟΕΒΕ Χίου.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις τους:

Εμπορικός Σύλλογος: Δίνουμε το παρών

"Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του συναδέλφου Γιάννη Παληού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου θέλοντας να συμπαρασταθεί στο συμπολίτη και μέλος του, θα δώσει το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί στις 10.00 έξω από την Alphabank της Απλωταριάς.

Καλούμε τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια του συναδέλφου μας να σώσει την περιουσία του!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν.Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                                  Κριμιζής Μιχαήλ"

 

ΟΕΒΕ Χίου : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καλεί για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες να γίνουν μια γροθιά και δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωση του προγραμματισμένου πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συναδέλφου Γιάννη Παληού, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 σε Χίο και Μυτιλήνη.

Καλούμε λοιπόν Χιώτες και Μυτιληνιούς να υψώσουν το ανάστημα τους, διεκδικώντας «το δικαίωμα της κατοικίας», το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης:

- Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Alphabank της Απλωταριάς στις 10.00 π.μ., στη Χίο

-  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9.00 το πρωί

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στο πλευρό του συναδέλφου και συμπολίτη μας Γιάννη Παληού!

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                               Κριμιζής Μιχαήλ

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ