Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Νέο αγωνιστικό ραντεβού για να μην βγει στο σφυρί το σπίτι του Γ. Παληού

Αύριο σε Χίο και Μυτιλήνη - Κάλεσμα από την ΟΕΒΕ Χίου και τον Εμπορικό Σύλλογο
Τετ, 06/11/2019 - 16:09

Νέο ραντεβού έξω από την Alpha Bank δίνουν αύριο Χιώτες και Μυτιληνιοί αντιδρώντας στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν Εμπορικός Σύλλογος Χίου και ΟΕΒΕ Χίου.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις τους:

Εμπορικός Σύλλογος: Δίνουμε το παρών

"Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του συναδέλφου Γιάννη Παληού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου θέλοντας να συμπαρασταθεί στο συμπολίτη και μέλος του, θα δώσει το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί στις 10.00 έξω από την Alphabank της Απλωταριάς.

Καλούμε τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια του συναδέλφου μας να σώσει την περιουσία του!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν.Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                                  Κριμιζής Μιχαήλ"

 

ΟΕΒΕ Χίου : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καλεί για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες να γίνουν μια γροθιά και δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωση του προγραμματισμένου πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συναδέλφου Γιάννη Παληού, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 σε Χίο και Μυτιλήνη.

Καλούμε λοιπόν Χιώτες και Μυτιληνιούς να υψώσουν το ανάστημα τους, διεκδικώντας «το δικαίωμα της κατοικίας», το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης:

- Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Alphabank της Απλωταριάς στις 10.00 π.μ., στη Χίο

-  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9.00 το πρωί

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στο πλευρό του συναδέλφου και συμπολίτη μας Γιάννη Παληού!

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                               Κριμιζής Μιχαήλ

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 18:14

Ο Βουλευτής Χίου του Σύριζα Α. Μιχαηλίδη, συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, Εξωτερικών Ν. Δένδια, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ερώτηση σχετικά με τους εγκλωβισμένους ναυτικούς σε ποντοπόρα πλοία, οι οποίοι δεν μπορούν να αντικατασταθούν και να επιστρέψουν στη χώρα.

Όπως σημειώνει ο Α. Μιχαηλίδης, οι ναυτικοί των οποίων έχει λήξει η σύμβασή τους αδυνατούν τόσο λόγω της ίδιας της πανδημίας Covid-19 όσο και των σχετιζόμενων μέτρων που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της (visa, αεροπορικές πτήσεις) να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, πολλοί ναυτικοί στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού, λόγω αδυναμίας ναυτολόγησης σε ποντοπόρα πλοία. Τα ζητήματα αυτά έχουν επανειλημμένα τεθεί από διεθνείς και εθνικές ενώσεις των ναυτικών, αλλά και πρόσφατα από την ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και τί σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους.   

Το κείμενο της ερώτησης είναι διαθέσιμο στο: https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovo...