Νέος "γύρος" για το ΠΡΟΚΕΚΑ: Επανέφερε στον Α. Μιχαηλίδη το θέμα ο Γ. Μουζάλας... ακολουθεί συνάντηση με Ν. Τόσκα

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Κλείνει η Σούδα, μετακομίζει από τη ΒΙΑΛ η Υπ. Ασύλου
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 13/09/2017 - 11:54
Ηχητικό απόσπασμα: 

H σημερινή συνάντηση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό επιστρέφει στη συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας στο νησί Προαναχωρησιακού Κέντρου,  που άνοιξε πριν από 6 μήνες και  το καλοκαίρι είχε μπει στον… πάγο.
Το ΠΡΟΚΕΚΑ – όπως επισημάνθηκε -  θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών  και την αποσυμφόρηση του νησιού και γι’ αυτό το λόγο, ο Βουλευτής προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συνάντηση και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα ως προς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η συνέχιση και ολοκλήρωση της οργανωμένης προσπάθειας να κλείσει η δομή της Σούδας και η σύντομη μετακόμιση της Υπηρεσίας Ασύλου εκτός της ΒΙΑΛ, γεγονός που θα επιτρέψει την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.
Τη Δευτέρα ο κ. Μιχαηλίδης  συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Αθ. Μπασιούκα, ενώ χθες πραγματοποίησε από κοινού με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Φραγκίσκο Σέργη επίσκεψη στη ΒΙΑΛ, όπου ενημερώθηκαν από τον διοικητή της δομής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου για την κατάσταση στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης και την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σχετικά Άρθρα