Νίκος Νύκτας: «Ο υπουργός αρέσκεται στις βόρειες μετακινήσεις της νέας δομής»

Παρ, 29/01/2021 - 16:22

Έκπληκτος δήλωσε ο Νίκος Νύκτας, Δημοτικός Σύμβουλος Βροντάδου, εκλεγμένος με την παράταξη της ΣυμμαΧίας Αξιών Αξιών, από την ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης για την χωροθέτηση δομής μεταναστών στην περιοχή του Θόλους.

Ανέφερε κατηγορηματικά ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τον χιακό λαό, καθώς η περιοχή αυτή είναι σημείο που βρίσκεται ανάμεσα σε 3 αστικούς ιστούς, Συκιάδα, Λαγκάδα, Βροντάδο.

«Ελπίζω να αναθεωρήσουν την σκέψη τους για την περιοχή της Συκιάδας, ο δήμαρχος και ο υπουργός, καθώς δεν θα την αφήσουμε να υλοποιηθεί. Τονίζουμε δε ότι καμία δομή δεν θα δημιουργηθεί στο νησί, αν δεν γίνει ολική αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ, που αποτελεί και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς δεν λέμε όχι, αλλά μιλάμε για μία δομή 500 ατόμων, μόνο για την καταγραφή και την ταυτοποίηση τους. Είμαστε σταθεροί σε αυτές τις αποφάσεις μας. Πρώτα θα υπάρξει μία συνέπεια υποσχέσεων και έργων από την πλευρά της κυβέρνησης και έπειτα θα συζητήσουμε για τον χώρο στον οποίο θα γίνει η δομή καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών», κατέληξε στην δήλωσή του ο κος Νύκτας.

Σχετικά Άρθρα