Ο απολογισμός της ΔΗΚΕΧ

Τετ, 16/09/2020 - 16:27

Η ΔΗΚΕΧ είναι ένα νομικό πρόσωπο το οποίο υπηρετεί μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό η έλευση της πανδημίας δημιούργησε  σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία όλων των δομών, τη χρηματοδότηση από το δημόσιο κλπ. Κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν υπάρχουν οδηγίες σε βιβλία, και ευτυχώς με την πολύ σημαντική υποστήριξη του Δήμου Χίου αλλά και με το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει η εταιρία όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν μέχρι σήμερα.

Σίγουρα πρέπει να αναφερθούμε στην έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ των Ιαματικών Λουτρών Αγιασμάτων. Δώσαμε λύση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα και τοποθετήσαμε πανελλαδικά στον τουριστικό χάρτη τα Αγιάσματα. Πραγματοποιήσαμε μελέτες, κτιριακές παρεμβάσεις και αλλάξαμε τελείως την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πολύ θετικά σχόλια που λαμβάνουμε καθημερινά από τους επισκέπτες των Ιαματικών Λουτρών.

Ιδία προβλήματα αδειοδότησης αντιμετωπίζουμε στον έναν βρεφονηπιακό σταθμό της ΔΗΚΕΧ. Μετά από τρία χρόνια υπάρχουν πλέον καταλυτικές ημερομηνίες εναρμόνισης της άδειας λειτουργίας του σταθμού με το Προεδρικό Διάταγμα του 2017. Έχουν γίνει οι απαιτούμενες μελέτες και κτιριακές επεμβάσεις, δώσαμε λύση σε πρόβλημα πρόσβασης στο σταθμό παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και είμαστε σίγουροι ότι θα διευθετηθεί το θέμα ανανέωσης της αδειοδότησης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αλλάξαμε τελείως τον τρόπο λειτουργίας των σταθμών, στελεχώσαμε πλήρως με το απαιτούμενο προσωπικό αυτούς και είναι χαρακτηριστικά τα πολύ όμορφα σχόλια που αποκομίσαμε από την προ ημερών επίσκεψη από την Αθήνα της Δρ. Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. η οποία μας συνεχάρη όχι μόνο για τα λεπτομερή αντισεισμικά σχέδια που έχουμε συντάξει για πρώτη φορά στους σταθμούς αλλά και για τον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας αυτών, την κατάρτιση του προσωπικού κλπ, σχόλια τα οποία μας δίνουν κίνητρο και ευχαρίστηση να συνεχίσουμε το έργο μας.

Στη συνέχεια προβήκαμε σε μία ολοκληρωτική επισκευή του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης στο Καστρομηνά. Μία επισκευή και διαμόρφωση η οποία φιλοξένησε τις 20 και πλέον εκδηλώσεις στο θέατρο παρέχοντας στους διοργανωτές υψηλού επιπέδου παροχές καθιστώντας αυτό αντάξιο του ονόματος που φέρει.

Πραγματοποιήσαμε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ χρωμάτων και φαντασίας στο θέατρο Καστρομηνά, μία εκδήλωση η οποία είχε σαν στόχο τα παιδιά να ξαναβρούν το χαμένο τους χαμόγελό. Με το σύνθημα αυτό διοργανώσαμε μία διήμερη εκδήλωση η οποία είχε πολύ μεγάλη προσέλευση και επιτυχία και αυτή καθιστά πλέον το Παιδικό Φεστιβάλ θεσμό της ΔΗΚΕΧ για το μέλλον.

Όσον αφορά το μελλοντικό μας σχεδιασμό, κατασκευάζουμε αυτή τη στιγμή νέα δομή για παιδιά στην περιοχή των Καμποχώρων. Μία πολύ όμορφη δομή η οποία ξεφεύγει από τα τοπικά δρώμενα και τα Χιωτάκια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να μορφωθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν σε καθημερινή βάση σε ένα μαγευτικό χώρο. Σχεδιάζουμε επίσης δύο νέες δομές για το νέο έτος όλες εκτός πόλεως Χίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Χίου, τους υπαλλήλους αυτού, τους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο Χίου για την καθημερινή στήριξή τους.

Μετά τιμής ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ

  

Σχετικά Άρθρα