Προς κατάργηση όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χίου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τρί, 05/12/2023 - 09:51

Δέκα έξι είναι συνολικά τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων σε όλη την Ελλάδα που εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη κατάργηση / λύση, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 27 και 29 του ν. 5056/2023, στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα από τη Χίο.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου -και όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών σε ενημερωτική ημερίδα της ΚΕΔΕ- εξαιρούνται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ α' βαθμού των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του Δήμου Χίου έχουμε 3 νομικά πρόσωπα, οι υπηρεσίες των οποίων θα ενσωματωθούν στο δήμο, αν δεν προκύψει στο μεταξύ και νέα απόφαση εξαίρεσης. Πρόκειται για το Νομικό Πρόσωπο - υπεροργανισμό που διαχειρίζεται αθλητικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ και φιλαρμονική, τη ΔΗΚΕΧ και το Ομήρειο.

Σχετικά Άρθρα