Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ο Κάρμαντζης αφαίρεσε από το «Προσφυγικό χωριό» ένα… μηδενικό

Οι Πιτυανοί στη θέση των… Χαλκούσων στο Δημοτικό Συμβούλιο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 22/11/2019 - 19:50

Το Πιτυός αντικατέστησε το… Χαλκειός.

Αυτό είναι το νέο στη σημερινή θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό, που άρχισε πριν από λίγο και είναι σε εξέλιξη, παρουσία του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη του Ειδικού Γραμματέα πρώτης υποδοχής Μάνου Λογοθέτη και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου.

Με δεδομένη και γνωστή την κυβερνητική θέση για δημιουργία μεταξύ άλλων «Προσφυγικού χωριού» 5000 ατόμων συν άλλα 2000 σε άγνωστο σημείο στην ορεινή περιοχή του Αίπους, εντός 8 μηνου, ο Δήμαρχος Χίου έβαλε εξ’ αρχής τη συζήτηση σε άλλη βάση αφαιρώντας ένα… μηδενικό και μιλώντας για δομή 500 ατόμων.

Ξεχάστε είπε αυτούς τους ανεδαφικούς σχεδιασμούς που δεν πατάνε σε καμιά λογική.

Δεν συζητάμε, θα εναντιωθούμε όπως μπορούμε σε οτιδήποτε άλλο πλην μιας οργανωμένης δομής 500 ατόμων, με ταυτόχρονο κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Η συζήτηση συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 07:59

Φτάνει πια ο εμπαιγμός !!!

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην υγεία του λαού !

      Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 απαιτεί την άμεση λήψη πρόσθετων συλλογικών μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στον δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα και όλων μας.

      Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ  αντιμετωπίζει με αναλγησία την υγεία μας  ως εμπόρευμα και εμάς ως αναλώσιμους !

Αποδεικνύεται σήμερα ακόμα άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

      Η αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους εργασίας όπως το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τον  « πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό», με  ιχνηλάτηση  με στόχο «την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στους υπόλοιπους ….» ούτε  με την «σε καθημερινή βάση θερμομέτρηση του προσωπικού» !

      Η Ε.Γ του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και  δυναμώνει την φωνή της ενάντια στη κυβέρνηση που δεν λαμβάνει όλα  τα απαραίτητα μέσα θωράκισης της  υγείας των εργαζομένων!

      Σε αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση προκλητικά επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής της μιλώντας για «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και του λαού για τη νέα διασπορά του covid-19. Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, μπήκαν σε αναστολή, μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε σχολεία και σε τηλεφωνικά κέντρα, ζουν με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

     Θυσιάζουν την υγεία του λαού στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για την εργοδοσία τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι κόστος!

Δεν σωπαίνουμε! Απαιτούμε μαζικά και δυναμικά:

  • Συστηματική περιοδική δωρεάν εξέταση όλων των εργαζομένων. Αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους!
  • Προληπτικός έλεγχος όλων των πολιτών, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς  /προσυμπτωματικούς νοσούντες.
  • Κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας δωρεάν για τους εργαζόμενους στο  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πρόσθετα συλλογικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Εξέταση δωρεάν για όλους και  σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.
  • Ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό . Ενίσχυση με τα απαραίτητα μέσα γάντια μάσκες αναπνευστήρες , διαγνωστικά τεστ.
  • Τώρα δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ και στο ΚΥΤ.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                           Σοφία Γατανά