Ο Κλέαρχος Χρύσης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκλέχθηκαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 02/01/2024 - 13:31

Εορταστική ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, με τα μέλη να εκλέγουν το προεδρείο του σώματος αλλά και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής που αντικαθιστά, σύμφωνα με το νέο νόμο την Οικονομική Επιτροπή, την Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου εξελέγη ο Κλέαρχος Χρύσης με την θετική ψήφο όλου του σώματος, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και στην εκλογή αντιπροέδρου, όπου εκλέχτηκε ο Μανώλης Καραμούζος, αλλά και γραμματέα όπου εκλέχτηκε η Ειρήνη Μπουλά - Νικολού.

Τη διαδικασία συντόνισε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Μαλαφή, Παντελής Καμπούρης, ενώ ευχές απηύθυναν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης, που ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή.

Ενότητα και σύνεση ήταν το πρώτο μήνυμα του Κλέαρχου Χρύση, που βρέθηκε σε μια γνώριμη θέση, με τον ίδιο να τονίζει ότι «θα αγωνιστούμε απέναντι στις προκλήσεις και θα συνθέσουμε αντιθέσεις».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή μελών της Δημοτικής Επιτροπής κατόπιν ψηφοφορίας. Ειδικότερα εκλέχθηκαν οι:

Δημήτρης Αυγερινός, Παντελής Καμπούρης, Δημήτρης Πατελίδας, Χριστίνα Σεράφη, Γιώργος Χαλκιάς, Βασίλης Μυριαγκός, Παντελής Μουχλής και Γιάννης Καραβασίλης.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαλαφής.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με ευχές, χαμόγελα και υποσχέσεις για μια θητεία που θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Χιωτών.

eyhes_stin_proti_synedriasi_toy_dimotikoy_symvoylioy_hioy

Σχετικά Άρθρα