Ο Μητσοτάκης ψήφισε τις Βάσεις... Τσίπρα

Παρ, 31/01/2020 - 17:18

«Ουσιαστικά...τη Συμφωνία ... Τσίπρα επικύρωσε χθες η Βουλή , ψηφίζοντας το κείμενο επέκτασης της αεροναυτικής Βάσης της Σούδας, με την προίκα άλλων τριών βάσεων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ», είπε ο Κώστας Μαρδάς,  την Πέμπτη, καλεσμένος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη και της Ανδριάνας Ζαρακέλη, στο αθηναϊκό κανάλι ΕΨΙΛΟΝ.

Εξήγησε ότι : « Ως Πρωθυπουργός , ο κ Τσίπρας, που σήμερα ζητά (ευστόχως, κατά την άποψή μου ) , πάγωμα της Συμφωνίας έως ότου ο Τραμπ δεσμευθεί κατά του Ερντογάν , είναι αρκετά αναξιόπιστος . Είναι αναξιόπιστός, αφού, εν μέσω προκλήσεων Ερντογάν με το χτύπημα της ακταιωρού μας στα Ίμια και την υποστολή της ελληνικής σημαίας στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος Ικαρίας, είχε προσφέρει όχι μόνο την επέκταση της Σούδας. Επιπλέον , έδωσε … δώρα - βάσεις στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, επί των ημερών του, διεξήχθη άσκηση διέλευσης 4.000 στρατιωτών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, από το λιμάνι της ακριτικής μας πόλης, με προώθηση στην Πολωνία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πόλεμο της Ατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία».

Συνεχίζοντας, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος , σχολίασε τα περί προβλεψιμότητας έναντι των ΗΠΑ:

«…Και ήρθε τώρα ο … προβλέψιμος, κατά δήλωσή του, κ Μητσοτάκης και δίνει όλο το πακέτο ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας μια ημι - δέσμευση των ΗΠΑ αλά Ίμια. Διότι , η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Πομπέο , έχει μεν το θετικό ότι δεσμεύει την Ουάσινγκτον να υποστηρίξει την ασφάλεια της χώρας έναντι της … Ρωσίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ... Όμως: Στο τέλος, η επιστολή καταλήγει με την προτροπή διαπραγματεύσεων ή δικαστικής επίλυσης των διαφορών μας με την συνεχώς επεκτατική Τουρκία».

Βάσει του βιβλίου του ΒΑΣΕΙΣ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ, ανέλυσε τις αμερικανικές λειτουργίες της Σούδας που είναι : Βάση αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου, αεροσκαφών ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεροσκαφών ιπτάμενου ανεφοδιασμού βομβαρδιστικών στην περιοχή από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη ….Και βλέπουμε...

Όπως σημειώνει στο χρονολόγιό του στο facebook: « Η συζήτηση για την ελληνο- αμερικανική συμφωνία χρησιμοποιήθηκε από το δίδυμο Μητσοτάκη - Τσίπρα για να αναπτυχθεί... διεξοδικώς η συζήτηση για την... ντροπολογία περί μη υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, που θεωρεί - όπως και οι άλλοι μεγαλονταβατζήδες - ότι αποτελεί ...ποδοσφαιρικό... κρατίδιο ανόητων χουλιγκάνων ... Όπως... κρατίδια είναι και οι Βάσεις ...Αλλά , λίγο πιο...σοβαρά..».

Ακολουθεί η ανάλυσή του για το θέμα αυτό, αλλά και η θέση του για χτύπημα των πλοιαρίων που χρησιμοποιούν αποδεδειγμένα οι διακινητές στο Αιγαίο , αφού εγκαταλείψουν, κατά τρόπο εγκληματικό στις τρύπιες βάρκες τους, τους κατατρεγμένους από τους βομβαρδισμούς πρόσφυγες πολέμου.... Βομβαρδισμούς ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας που χρησιμοποιούν τη Σούδα …

(Χρόνος στο βίντεο: Από 00.16 έως 00.30 )

https://www.youtube.com/watch?v=h5Q1YnPf2O4&fbclid=IwAR1XObqBLJEdenbrsvn...

 

 

Σχετικά Άρθρα