Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

"Ο Νέος Αντιδήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να μην τα καταφέρει"

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/08/2019 - 13:31

«Ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δεν έχει δικαίωμα να μην τα καταφέρει», ανέφερε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης  παρουσιάζοντας το έργο της πενταετίας του.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν με κυριότερο όλων, όπως ανέφερε, την Ανακύκλωση αλλά και τον εξοπλισμό των  υπηρεσιών  τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα.

«Το 2014 βρήκαμε μια υπηρεσία καθαριότητας με λίγο προσωπικό, παλιά οχήματα και ελλειμματικό προϋπολογισμό ( ύψους 400.000 ευρώ ετησίως), ανέφερε, συμπληρώνοντας  ότι η αύξηση στα ανταποδοτικά έδωσε την δυνατότητα στην δημοτική αρχή να κάνει όσα σχεδίασε.

Η Ανακύκλωση ,σύμφωνα με τον Γιώργο Μπελέγρη, κατά την θητεία της δημοτικής αρχής Βουνού, κατάφερε να αναπτυχθεί κατατάσσοντας τον Δήμο Χίου σε ένα από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο θέμα.

«Παραλάβαμε μια ανακύκλωση σε εμβρυακό στάδιο και την αναβαθμίσαμε σημαντικά με την προμήθεια καδών, και απορριμματοφόρων αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Παράλληλα ο Γιώργος Μπελέγρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της επομένης περιόδου λέγοντας ότι έχουμε προχωρήσει και προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες, όπως η υπογειοποίηση επτά  press container, η δημοτική κομποστοποίηση αλλά και η προμήθεια και άλλων οχημάτων που θα βοηθήσουν τόσο τη νέα δημοτική αρχή όσο και τους δημότες.

«Ο νέος Αντιδήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει καθώς όλα όσα του παραδίδουμε είναι σχεδιασμένα, ενταγμένα και εξασφαλισμένα», τόνισε.

Μοναδικό θέμα  που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν κατάφερε να  επιλυθεί είναι η αδειαδότηση χώρων για την εναπόθεση αδρανών καθώς όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπελέγρης η αίτηση που έχει γίνει από τον Δήμο Χίου τον Οκτώβριο του 2014 αιωρείται μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 07/06/2020 - 08:03

Με πρωτοβουλία της Υπατίας Δούση - Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με καταγωγή από την Καλαμωτή, εκπροσώπου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας - Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ", με ιατρικές και ανθρωπιστικές δράσεις, συγκεντρώνεται ποσό 10.800 ευρώ, προκειμένου με υπόδειξη της Διοικητού του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη να καλυφθεί η θέση ενός εξωτερικού συνεργάτη του Νοσοκομείου, για τις έκτακτες ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται με την εξής ανάρτηση της εταιρείας.

 

2η Πρωτοβουλία της οργάνωσης Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19:

 Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου – Chios Ηealth

Η πανδημία από τον κορονοϊό κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ (www.missionanthropos.com) διοργανώνει δράση crowdfunding προκειμένου να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου, προκειμένου να προσληφθεί ένας/μία νοσηλευτής/τρια συνεργάτης/τρια για ένα (1) χρόνο, ώστε να υποστηριχθούν οι δομές που λειτουργούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τη δράση μας
Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου –Chios Health
μπορείτε να καταθέσετε την συνεισφορά σας στο λογαριασμό μας

Τράπεζα Eurobank Α.Ε.
ΙΒΑΝ GR4102600910000720200526715
SWIFT ERBKGRAA
Δικαιούχος : Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, στέλνοντας στο mail της οργάνωσης  missionanthroposngo@gmail.com το όνομα και τη διεύθυνσή σας για να σας αποστείλουμε την απόδειξη της δωρεάς σας.

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις δομές υγείας στα νησιά μας!