"Ο Νέος Αντιδήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να μην τα καταφέρει"

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/08/2019 - 13:31

«Ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δεν έχει δικαίωμα να μην τα καταφέρει», ανέφερε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης  παρουσιάζοντας το έργο της πενταετίας του.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν με κυριότερο όλων, όπως ανέφερε, την Ανακύκλωση αλλά και τον εξοπλισμό των  υπηρεσιών  τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα.

«Το 2014 βρήκαμε μια υπηρεσία καθαριότητας με λίγο προσωπικό, παλιά οχήματα και ελλειμματικό προϋπολογισμό ( ύψους 400.000 ευρώ ετησίως), ανέφερε, συμπληρώνοντας  ότι η αύξηση στα ανταποδοτικά έδωσε την δυνατότητα στην δημοτική αρχή να κάνει όσα σχεδίασε.

Η Ανακύκλωση ,σύμφωνα με τον Γιώργο Μπελέγρη, κατά την θητεία της δημοτικής αρχής Βουνού, κατάφερε να αναπτυχθεί κατατάσσοντας τον Δήμο Χίου σε ένα από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο θέμα.

«Παραλάβαμε μια ανακύκλωση σε εμβρυακό στάδιο και την αναβαθμίσαμε σημαντικά με την προμήθεια καδών, και απορριμματοφόρων αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Παράλληλα ο Γιώργος Μπελέγρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της επομένης περιόδου λέγοντας ότι έχουμε προχωρήσει και προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες, όπως η υπογειοποίηση επτά  press container, η δημοτική κομποστοποίηση αλλά και η προμήθεια και άλλων οχημάτων που θα βοηθήσουν τόσο τη νέα δημοτική αρχή όσο και τους δημότες.

«Ο νέος Αντιδήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει καθώς όλα όσα του παραδίδουμε είναι σχεδιασμένα, ενταγμένα και εξασφαλισμένα», τόνισε.

Μοναδικό θέμα  που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν κατάφερε να  επιλυθεί είναι η αδειαδότηση χώρων για την εναπόθεση αδρανών καθώς όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπελέγρης η αίτηση που έχει γίνει από τον Δήμο Χίου τον Οκτώβριο του 2014 αιωρείται μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

apologismos_pentaetias_se_kathariotita_anakyklosi

Σχετικά Άρθρα