Ο υπουργός Μετανάστευσης εγκαινίασε τον μόνιμο χώρο εγκλεισμού στη Σάμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Τρί, 21/09/2021 - 21:35

«Ο υπουργός Μετανάστευσης εγκαινίασε τον μόνιμο χώρο εγκλεισμού στη Σάμο» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός "ΣυμμαΧία Αξιών".

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αδιαμφισβήτητα είναι πλέον τα χαρακτηριστικά του και πιστοποιημένη η πολλαπλή χρήση του. Η γνώση της πρώτης υπερδομής δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει και εσκεμμένα να προσπαθεί να παραπλανήσει τις τοπικές κοινωνίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου έχει πολλές φορές αποφασίσει ότι το νησί μας έχει ανάγκη και δέχεται μόνο ένα μικρό χώρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης για τους πιθανά εισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, χωρητικότητας 500 ατόμων. Πέραν αυτού ουδέν.

Σε καμιά περίπτωση η Χίος δε συμφωνεί και δε θα κάνει αποδεκτό ένα ΚΕΔΝ, ένα μόνιμο χώρο δηλαδή πολλαπλών ρόλων, μεταξύ αυτών και χώρου κράτησης. Σε καμία περίπτωση η Χιακή κοινωνία δεν επιθυμεί και δε θα κάνει δεκτό κάτι ανάλογο με αυτό που δημιουργήθηκε στη Σάμο.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στα "εγκαίνια" της δομής της Σάμου με τον υπουργό και την κουστωδία του να κόβουν κορδέλες, με την απουσία των εκλεγμένων αρχών της τοπικής κοινωνίας που τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η Σαμιακή κοινωνία αντιλήφθηκε πως εξαπατήθηκε.

Στη Χίο όλοι μαζί, ενωμένοι, είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψουμε τα εφιαλτικά σχέδια, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί σε όλο τους το μεγαλείο και κανείς πλέον δεν μπορεί να παραπλανά με αοριστολογίες και τεχνάσματα. Άλλωστε οι πολίτες εκφράστηκαν στην πρόσφατη δημοσκόπηση σε ποσοστό μεγαλύτερο από 78% ενάντια στη δημιουργία δομών φιλοξενίας και φυλακών στα νησιά του Β. Αιγαίου και με αυτήν την επιθυμία εμείς ως υπεύθυνη Δημοτική παράταξη συντασσόμαστε, θα την σεβαστούμε και θα την υπερασπιστούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού μας.

Καλούμε λοιπόν την δημοτική αρχή και τον υπουργό να λάβουν υπόψη τους τη θέληση των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου και να σταματήσουν τώρα τις διεργασίες και τις δήθεν αυτοψίες για την δημιουργία νέων δομών.

Να αποδεχθούν τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες εκφράστηκαν μέσω των αποφάσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και να συνταχθούν με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας την οποία οφείλουν να εκπροσωπούν και οχι να επιδεικτικά να αγνοούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την επανειλημμένα διατυπωμένη άποψη της κοινής γνώμης της Χιακής κοινωνίας και των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου. Κάθε άλλη απόφαση πέραν των διατυπωμένων με τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου θα μας βρει σθεναρά και δυναμικά απέναντι».

Σχετικά Άρθρα