Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες επιτείνουν το προσφυγικό - μεταναστευτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ
Τρί, 11/02/2020 - 13:21
ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού εξέδωσε η Ν.Ε. Χίου του ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική τακτική που επιτείνει το πρόβλημα.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες για την εδώ και εφτά μήνες κυβέρνηση της Ν.Δ. και αποκαλύπτεται το αλαζονικό-αποκρουστικό της πρόσωπο, αυτό που τη χαρακτήριζε όλα τα χρόνια της διαδρομής της στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Με διαδικασίες συνοπτικές και αγνοώντας επιδεικτικά την λαϊκή βούληση η οποία εκφράστηκε πρόσφατα σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου, προχωρά με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου σε επιτάξεις εκτάσεων για τη δημιουργία των υπερδομών που έχει εξαγγείλει, προσθέτοντας ακόμα μια τραγελαφική και ταυτόχρονα αυταρχική παρέμβαση στην αποτυχημένη προσπάθειά της να διαχειριστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Εντωμεταξύ καμία μέριμνα δεν προβλέπεται για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας τα οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούν.

  Ας κατανοήσουν έστω και τώρα οι κύριοι της κυβέρνησης, ότι η σχέση τους με την κοινωνία πρέπει να είναι διαλεκτική και ότι αυτήν ακριβώς την κοινωνία καλούνται να υπηρετήσουν. Οι αντιδημοκρατικές τακτικές που ακολουθούν σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν το λύνουν αλλά αντίθετα το επιτείνουν μετατρέποντας ένα ζήτημα κατ' ουσίαν Ευρωπαϊκό σε εθνική τραγωδία..."

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.