Χίος, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου υπέρ της εκπαίδευσης παιδιών των προσφύγων

Τετ, 17/10/2018 - 19:41

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζει το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων, οι οποίες λειτουργούν μέσα στις σχολικές μονάδες κατά τις απογευματινές ώρες, συμβάλλοντας έτσι στην εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των ανήλικων προσφυγόπουλων.

Παράλληλα συντάσσεται με όλους τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π) και διεκδικεί μαζί τους οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την υλοποίηση του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.)

Καταγγέλλει κάθε προσπάθεια εκδηλώσεις ρατσιστικών και ξενοφοβικών κατευθύνσεων απ’ όπου και αν προέρχονται και δηλώνει την πλήρη εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας.

Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων που σκοπό της έχει την κοινωνική αφομοίωση και την εξάλειψη των διαφορετικοτήτων, προστατεύεται από το Σύνταγμα και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Οι εκπαιδευτικοί πράττουν τα αυτονόητα επιτελώντας το καθήκον τους και όλοι εμείς ας φροντίσουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με αγάπη για να βλέπουμε στα μάτια τους την χαρά και την ελπίδα και όχι τον φόβο και τον τρόμο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ                                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ                                               

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 07:52

Προκειμένου να βρεθεί λύση και τα Δ.Σ. των Νομικών προσώπων και να διευκολυνθεί η διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Παύλος Καλογεράκης συγκαλεί σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα.

Ο ίδιος σημειώνει σε δήλωση του:  Κάλεσα ΟΛΟΥΣ τους επικεφαλής των παρατάξεων (και τον Δήμαρχο) για συνεργασία (για 2η φορά), την Τρίτη (25/9) το απόγευμα προκειμένου να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας για τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων λαμβάνοντας υπόψη τα εκλογικά ποσοστά αλλά και τους νόμους (που δεν μπορούμε να αγνοούμε ακόμα και εάν δεν μας αρέσουν). Η πρόσκληση έγινε αποδεχτή.