Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου υπέρ της εκπαίδευσης παιδιών των προσφύγων

Τετ, 17/10/2018 - 19:41

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζει το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων, οι οποίες λειτουργούν μέσα στις σχολικές μονάδες κατά τις απογευματινές ώρες, συμβάλλοντας έτσι στην εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των ανήλικων προσφυγόπουλων.

Παράλληλα συντάσσεται με όλους τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π) και διεκδικεί μαζί τους οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την υλοποίηση του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.)

Καταγγέλλει κάθε προσπάθεια εκδηλώσεις ρατσιστικών και ξενοφοβικών κατευθύνσεων απ’ όπου και αν προέρχονται και δηλώνει την πλήρη εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας.

Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων που σκοπό της έχει την κοινωνική αφομοίωση και την εξάλειψη των διαφορετικοτήτων, προστατεύεται από το Σύνταγμα και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Οι εκπαιδευτικοί πράττουν τα αυτονόητα επιτελώντας το καθήκον τους και όλοι εμείς ας φροντίσουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με αγάπη για να βλέπουμε στα μάτια τους την χαρά και την ελπίδα και όχι τον φόβο και τον τρόμο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ                                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ                                               

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 19:19
παραβιάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στην Τουρκία, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν πέντε παραβάσεις και 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι παραβιάσεις έγινα σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τα ελληνικά μαχητικά να τα αναγνωρίζουν και να τα αναχαιτίζουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη,σε σύνολο έξι F-16, τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς ήταν οπλισμένα, ενώ τα συνόδευαν και δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή.

 naftemporiki.gr