Οι Χιώτες απαντούν στον πόλεμο της Κυβέρνησης: 11 το πρωί ΟΛΟΙ στην κεντρική πλατεία της Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 25/02/2020 - 10:18
diadilosi_prosfygikou_plateia

Όλη η Χίος σήμερα στις 11 το πρωί δίνει αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στον πόλεμο που ξεκίνησε χθες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισε να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τους νησιώτες για τη δημιουργία των υπερδομών σε Χίο και Μυτιλήνη .

Η αρχή έγινε με την απόβαση ισχυρής δύναμης ΜΑΤ από το βράδυ στα Μεστά και στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη Χίο η πρώτη «μάχη» δόθηκε στο λιμάνι των Μεστών όπου λόγω ρήψης χημικών υπέστησαν λιποθυμικά επεισόδια ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο πρόεδρος του συνδέσμου κληρικών Χίου, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε επιχείρηση των ΜΑΤ στο Αίπος σε δύο σημεία, στο ύψος του Αγίου Μακαρίου και στην Κουρούναινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τις 9 το πρωί οδηγήθηκε και ο πρώτος τραυματίας πολίτης στο Νοσοκομείο, από συμπλοκή με τα ΜΑΤ στο Αίπος, ο οποίος έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι ενώ λίγο αργότερα στο νοσοκομείο οδηγήθηκε κι ένας δεύτερος ο οποίος είχε πρόβλημα στα μάτια λόγω ρήψης σπρέι πιπεριού.

Όπως μετέδωσε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Γιάννης Τζούμας τουλάχιστον 300 αστυνομικοί των ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν από 12 λεωφορεία έσπασαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί στο ύψος της Κουρούναινας, όπου βρίσκονταν ακόμη και γυναικόπαιδα, όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής πολιτών και αιρετών, Γιώργος Κριτούλης.

Με απόφαση του εμπορικού συλλόγου Χίου και της ΟΕΒΕ στις 11 το πρωί κλείνει η αγορά και όλοι έμποροι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες μπορούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία Νικολάου πλαστήρα

mat_se_aipos_25_02_20_1
mat_se_aipos_25_02_20_2
mat_se_aipos_25_02_20_3
mat_se_aipos_25_02_20_4

Σχετικά Άρθρα