Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Οι ναυτικοί ζητούν το κλεμμένο 7%

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/07/2020 - 14:27

Θα γίνει επιστροφή αναδρομικών σε όσους συνταξιούχους προσέφυγαν κατά της γνωστής ληστείας Κατρούγκαλου, με βάση την γνωστή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά οι ναυτικοί έχουν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, που θύμισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΝΑΤ Στέλιος Κουμπιάς.

Από το 2012 ειδικά σε μας τους ναυτικούς παρακρατούσαν επιπρόσθετα ένα ποσό, που αντιστοιχεί σε 7% της αξίας των συντάξεων μας. Έχουμε καταθέσει σχετική προσφυγή και αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.