Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Όλο και πιο κοντά στην αξιοποίηση της Μαρίνας Καστέλλου

Σάβ, 15/12/2018 - 10:53

Πιο κοντά από ποτέ, φαίνεται να είναι η αξιοποίηση της Μαρινας Καστέλλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, μετά από τηλεφωνική συνομίλα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο.

«Έχει αποσφραγιστεί η μοναδική προσφορά από εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας Τσάκος, και έχει ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υποβολή βελτιωτικής πρότασης η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας του Καστέλλου.

«Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία» τόνισε ο δήμαρχος Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/03/2019 - 06:40

Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επίσης ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. 

Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.

Σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά τιμολόγια η απόφαση που ελήφθη προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις επιχειρήσεις, για αυξήσεις μέχρι 10%.

Διευκρίνιση της ΔΕΗ

Τα τιμολόγια ηλεκτροδότησης παραμένουν αμετάβλητα, ενώ παγιοποιείται η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ αναφέρει ότι:

«Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Η έκπτωση συνέπειας είναι τώρα 15% ενώ η έκπτωση προπληρωμής 6%.

Πηγή: http://www.skai.gr