Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και η πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει σε όλους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/05/2021 - 18:23

Ο θάνατος δύο ανθρώπων στην ΒΙΑΛ, με τον ένα περιτριγυρισμένο και δαγκωμένο από τρωκτικά και η γέννα μιας γυναίκας σε συνθήκες δύσκολες και πρωτόγνωρες, είναι απτές αποδείξεις ότι άνθρωποι κατατρεγμένοι και ξεριζωμένοι από τον τόπο τους, βρίσκονται σε μια ξένη χώρα που αποδεικνύεται απάνθρωπη και χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στα "κέντρα υποδοχής" των νησιών και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ΒΙΑΛ, διαβιούν (;) άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες οι οποίες δεν μας τιμούν ως χώρα και δεν έχουν σχέση με ένα κράτος δικαίου.

Η καταπάτηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδεικνύεται πλέον επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Άνθρωποι παρατημένοι στην τύχη τους, εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους με την πολιτεία να λέει άλλα λόγια και περίπου να περνάει τα περιστατικά ως σχεδόν φυσιολογικά.

Αποδεικνύεται ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η δημιουργία τεράστιων κέντρων φυλακών, απαξιώνοντας και υποτιμώντας τις τοπικές κοινωνίες και παραμελώντας τους διαμένοντες στα ΚΥΤ.

Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι οι συνθήκες στα ΚΥΤ είναι τραγικές, η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, από την κυβέρνηση είναι απολύτως εναρμονισμένη με την εμμονική ιδεοληπτική πολιτική της που θέλει κάποιους ανθρώπους αόρατους, χωρίς δικαιώματα και ξεχασμένους. Έχουμε να κάνουμε με μια απολύτως ανάλγητη και δογματική κυβέρνηση, που επιλέγει γιατί έτσι πιστεύει, να αντιμετωπίζει ανθρώπους ως σκουπίδια.

Είναι μια κυβέρνηση, βαθιά δογματική, ακραία και άδικη!

Για εμάς, όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και η πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει σε όλους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και όχι καταστάσεις που μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα.

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε μαζί με όλες και όλους, το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία της Χίου για να απαιτήσουμε να μπει τέλος σε αυτή την κατρακύλα. Αρκετά με τις δηλώσεις και τους μονολόγους, αρκετά με την δήθεν έγνοια τους για την δήθεν ασφάλεια μας, αρκετά…

Σχετικά Άρθρα