Ομιλία Ν. Μηταράκη στη Βουλή

Πέμ, 26/01/2023 - 06:30

Σε υψηλούς τόνους άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις.

Χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι ένοχοι. Η παραμονή τους στην κυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη, αντέδρασε λέγοντας ότι η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «σήμερα ο Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας».

Η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει την ευκαιρία της τριήμερης συζήτησης προκειμένου να αναδειχθεί το έργο της, αλλά και οι διαφορές της από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει: «Δεν επιλέγω τη σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα, αλλά τη σύγκριση».

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή όπου στις 10.30 π.μ. σύμφωνα με σχετική ενημέρωση θα μιλήσει ο υπουργός Μετανάστευσης, Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

 

Σχετικά Άρθρα