Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Oμονοούν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά των αυξήσεων που επέλβαλε το Νομικό Πρόσωπο

Ζήτησαν σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη
Πέμ, 09/04/2015 - 14:49

Και οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Χίου υπέβαλλαν κοινό αίτημα στον Πρόεδρο του Σώματος για άμεση σύγκλισή του προκειμένου να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις αποφάσεις του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, που αφορούν την επιβολή αυξήσεων στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στα τέλη χρήσης του Κολυμβητηρίου και την επιβολή ποσού για είσοδο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ζητούν μάλιστα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου να  δώσει τη συνολική εικόνα του οργανισμού σήμερα και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, με την οποία εκ των προτέρων δηλώνουν τη διαφωνία τους.

«Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται αυτήν την περίοδο αυξήσεις» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης από την μείζονα μειοψηφία, λέγοντας ότι ο δήμος οφείλει να επιχορηγεί το νομικό πρόσωπο με τα ποσά που έχει προϋπολογίσει και τα οποία αντιστοιχούν σε 150.000 ευρώ μηνιαίως. Αυτή θεωρεί ότι είναι μια προτεραιότητα που πρέπει να θέσει η Δημοτική Αρχή στην άσκηση της πολιτικής της, αντί να δαπανά χιλιάδες ευρώ για μελέτες, που αφορούν άλλα αντικείμενα, όπως εκείνο των βοσκοτόπων.

Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης, επειδή δεν είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και έχει τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση, μη κρίνοντας σκόπιμο κατά διαστήματα να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για τα ζητήματα του οργανισμού.

Θετικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα των αντιπολιτεύσεων, που συνυπογράφουν ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, η Ερμιόνη Φρεζούλη και ο Μάρκος Σκούφαλος,  όπως προβλέπεται άλλωστε και από το νόμο, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλέαρχος Χρύσης, ο οποίος  καλεί σε συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 2 μ.μ., αφού όπως είπε, επίσης στο Ράδιο «Α», με βάση το άρθρο 67 παράγραφος 2 οφείλει να το πράξει εντός 7 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

Επί της ουσίας του θέματος, εάν δηλαδή μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να ανατρέψει την απόφαση του Νομικού Προσώπου, σημείωσε ότι απ’ όσο έχει πληροφορηθεί, επειδή λειτουργεί αυτόνομα το Νομικό Πρόσωπο, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί μόνο να καταθέσει πρόταση προς αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου
Δευ, 06/04/2020 - 20:57

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια έντονων ζυμώσεων σχετικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα λειτουργήσει ως καραντίνα για τους πιθανούς νεοεισερχόμενους πρόσφυγες/μετανάστες. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ορθή τακτική καθώς καθημερινά παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την επικίνδυνη πανδημία του ιδού covid-19, ο οποίος πλήττει όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί το κομβικότερο ζητούμενο που πολιτική ηγεσία και πολίτες πρέπει να έχουμε στον νου μας.

          Στα πλαίσια λοιπόν, αυτών των ζυμώσεων πληροφορούμαστε ότι ως πιθανή λύση προκρίνεται ιδιωτικός χώρος εντός του αστικού ιστού, δίπλα από την ΔΕΗ, κοντά στον Κάμπο και τον Καρφά, στις παρυφές των συνόρων του χωριού μας.

          Ως κοινότητα Θυμιανών, ερχόμαστε νωρίς να καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ο πιθανολογούμενος αυτός προσωρινός χώρος καραντίνας να λάβει στην πορεία μόνιμα χαρακτηριστικά κλειστής ή ανοιχτής δομής.

          Γι' αυτόν το λόγο και επειδή ως πρώτιστο στόχο θέτουμε την αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί εδώ στο νησί μας ο Υπουργός κύριος Νότης Μηταράκης, εκφράζουμε την έντονη επιθυμία μας να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά και τα χρονικά όρια που θα τεθούν στην όποια σύμβαση ετοιμάζει το δημόσιο με τον εν λόγω ιδιώτη του ακινήτου.

          Χωρίς αμφιβολία είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει στο συμβόλαιο που θα δημιουργηθεί ρήτρα η οποία θα εξασφαλίζει ότι από τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα μέτρα γενικότερης πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, θα πάψει και ο χώρος αυτός να χρησιμοποιείται για παραμονή προσφύγων/μεταναστών. Αυτό φυσικά συνεπάγεται ότι το συμβόλαιο θα πρέπει να έχει ισχύ 1,5- 2 μηνών περίπου (κι αν τα μέτρα παραταθούν να ξανανανεώνεται για το ανάλογο διάστημα). Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να δεχτούμε ένα συμβόλαιο αορίστου ή εν πάσει περιπτώσει απροσδιορίστου χρόνου, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση αργότερα να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε και θα τα ανεχτούμε.

          Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο Δήμος και Υπουργείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να μας έχουν ενδελεχώς ενημερώσει όπως κι εμείς με αυτό το κείμενο σπεύδουμε να καταστήσουμε σαφείς τις προθέσεις μας. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για μικρούς και μεγάλους. Η κοινωνία μας και η πολιτικοί μας ταγοί έχουν αναλάβει την διεξαγωγή ενός μεγάλου αγώνα από τον οποίο πρέπει να εξέλθουμε νικητές. Επομένως η ειλικρίνεια των προθέσεων και των επιδιώξεων μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν συνιστά ένα απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας.

          Το παρόν δημοσιεύεται εις γνώση των πολιτών,του Δήμου Χίου και των δημοτικών Παρατάξεων, τουΥπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου,                           Τα μέλη στου συμβουλίου,

Μαμαλής Γεώργιος                                                              Βλάχος Κωνσταντίνος

                                                                                              Δαμίρης Κωνσταντίνος

                                                                                               Επιτροπάκης Χρήστος

                                                                                               Καρασούλης Δήμος

                                                                                                Πατελίδας Γεώργιος

                                                                                                Φραγκάκη Χρυσάνθη