Οργανώσεις Χίου της ΚΝΕ για αποχή στα σχολεία και μέτρα προστασίας

Τετ, 03/03/2021 - 10:49

Οι Οργανώσεις Χίου της ΚΝΕ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση για την αποχή μαθητών από τα σχολεία τους, λόγω ανησυχίας για διάδοση του κορωνοϊού, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους:

«Oι δίκαιοι αγώνες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών τον τελευταίο χρόνο για να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων μας , φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ και αυτήν την περίοδο και στο νησί μας.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της θεαματικής αύξησης των κρουσμάτων σε σχολεία, στρατόπεδα και χώρους δουλειάς. Καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα σε σχολεία της Χίου, όπου ως μόνη λύση παρουσιάζεται η στιγμιαία απολύμανση των χώρων ενώ οι μαθητές προτρέπονται αν θέλουν να κάνουν τεστ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κατά βάση ωθούνται σε ιδιωτικές κλινικές καθώς σε καμία περίπτωση το Σκυλίτσειο ή τα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ δεν διαθέτουν αρκετά τεστ για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των μαθητών αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού.

Πολλά σχολεία συστεγάζονται και ως λύση παρουσιάζεται η τηλεεκπαίδευση για την μία και μόνο τάξη όπου βρέθηκε κρούσμα  λές και τα παιδιά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Σε σχολεία του Βροντάδου και της Καλιμμασιάς οι μαθητές επέλεξαν να απέχουν από το σχολείο προκειμένου να προστατευτούν για να λάβουν την τιμωρητική απάντηση εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης ότι θα πάρουν κανονικά απουσίες!

Την ίδια στιγμή που οι μαθητές δεν αισθανόμαστε ασφαλείς στα σχολεία μας και οι γονείς μας ασφαλείς στους χώρους δουλειάς μας, λαμβάνουμε μόνο παχουλές υποσχέσεις, τιμωρίες και εμπαιγμό για τις ανησυχίες μας. Κυβέρνηση, Δευτεροβάθμια η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να πάρουν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία του χιώτικου λαού και να σταματήσουν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία.

Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους δωρεάν και άμεσα απαιτούμε:

• Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας! Στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με το απαραίτητο προσωπικό. Στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί και σύνδεσή της με τα σχολεία-νηπιαγωγεία.

• Να αφήσουν τις τιμωρητικές πρακτικές απέναντι στους μαθητές. Να διαγραφούν τώρα όλες οι απουσίες για τους μαθητές που απείχαν από το μάθημα σε σχολεία που βρέθηκαν κρούσματα!

• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

• Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στον εμβολιασμό και να εξασφαλιστούν επαρκή εμβόλια τα όλους! Το φιάσκο των ελλείψεων και στο νησί μας είναι ενδεικτικό των ανταγωνισμών, της υγείας - εμπόρευμα.

• Τακτικές απολυμάνσεις και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα δημόσια κτήρια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σ’ όλους τους χώρους δουλειάς.

• Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη και 15μελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών, επιπλέον αίθουσες και όχι κοντέινερ.

• Άμεσα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία σε πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσλήψεις και συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών.»

Σχετικά Άρθρα