«Όταν είσαι μέσα στα ποδάρια τους κάτι καταφέρνεις»

«Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Πρόεδρο των Λεπτοπόδων Κώστα Ριμική
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 10/10/2021 - 22:15

Ριμικής ίσον Λεπτόποδα. Από γενεά σε γενεά οι Ριμικήδες είναι συνδεμένοι με τα κοινά, με την Αυτοδιοίκηση και το χωριό τους τα Λεπτόποδα.

Ο Κώστας Ριμικής πήρε την σκυτάλη από τον ιστορικό Πρόεδρο του χωριού και πατέρα του και την συνεχίζει μέχρι σήμερα, όντας ταυτόχρονα ο ίδιος «μαμούνι».

Επαγγελματίας, τεχνίτης, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Καθηγητής στον ΟΑΕΔ, ερασιτέχνης ψαράς και εραστής της σούμας, ο Κώστας δεν ησυχάζει ούτε την ώρα που κοιμάται, εκτός αν ονειρεύεται το… χωριό του.

Εκεί ηρεμεί, δημιουργεί, αναπνέει τον αέρα της Αμανής και παλεύει για τα Βορειόχωρα.

Την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. «Αυτοπροσώπως» αναλύει στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV τα όνειρα του για τα αγαπημένα του Αγιάσματα, για το γραφικό χωριό του, που τα τελευταία χρόνια, κάνει παράπονα, ότι δεν έχει πέσει ούτε μια φτυαριά λάσπη από την Πολιτεία, αν και γίνονται πολλά πράγματα με πρωτοβουλία των κατοίκων και των φίλων των Λεπτοπόδων.

Βέβαια την ίδια ώρα αναλύει και το «κόλπο» που έχει για να κερδίζει πόντους για την περιοχή του και αυτό είναι το συνεχές πρεσάρισμα των υπηρεσιών.

«Πρέπει να είσαι συνέχεια μέσα στα ποδάρια τους, να βαριούνται να σε βλέπουν, τότε μόνο κερδίζεις» μας λέει ενώ ταυτόχρονα καταθέτει σειρά προτάσεων για επιμήκυνση της σεζόν στα Αγιάσματα, για καλλιέργεια συνείδησης θρησκευτικού τουρισμού, για αξιοποίηση Μονοπατιών, για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Αμανής μέσα από την Κτηνοτροφία.

 

aytoprosopos_me_ton_kosta_rimiki

Κ. Ριμικής

Σχετικά Άρθρα