Π. Βρουλής για παράκαμψη Χαλκειούς: Όσοι αντιδρούν αν δεν είναι νόμιμοι θα είναι πια θέμα δικαστηρίων

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/01/2024 - 14:58

Θα τηρηθούν τα νόμιμα στο έργο της παράκαμψης Χαλκειούς διεμήνυσε με δηλώσεις του σε ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για να γίνει το έργο και αντιδρούν, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση του θέματος από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη, Π. Μπουγδάνο, όταν προκηρύχθηκε το έργο χωρίς να γίνουν διορθώσεις στη μελέτη που ήταν από το 2004, περνώντας στην αντεπίθεση, μιας και λίγο νωρίτερα από το Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο κος Μπουγδάνος είχε κατηγορήσει την περιφερειακή αρχή για ολιγωρία και στο συγκεκριμένο έργο με αποτέλεσμα να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ως έργο γέφυρα.

Κατά τον κο Βρουλή αρκετοί κάτοικοι στο Χαλκειός, στο διάστημα που μεσολάβησε, κατανόησαν την αναγκαιότητα του έργου και έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις τους, όσο για εκείνους που συνεχίζουν να αντιδρούν τόνισε ότι αν προβούν σε μη νόμιμες ενέργειες θα είναι δικό τους θέμα.

«Δεν θα πω τίποτα γι’αυτό, θα είναι πια θέμα δικαστηρίων», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης.

«Θεωρώ ότι πάντοτε υπάρχουν φασαρίες από ορισμένους κατοίκους, όμως αυτά έπρεπε να γίνουν στην αρχή και όχι τώρα που έχει γίνει η εκδίκαση στο ΣτΕ, πληρώνονται οι απαλλοτριώσεις… Τι θα πούμε τώρα ότι δεν θα γίνει το έργο;ω Έτσι θα προχωρήσει η Χίος;», διερωτήθηκε.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης για τις απαλλοτριώσεις έχει κατατεθεί το ποσό των 245.000 ευρώ στο Παρακαταθηκών και τον Απρίλιο θα γίνει το δικαστήριο για τις οριστικές τιμές απαλλοτρίωσης, με την περιφέρεια να είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που απαλλοτριώνονται.

tha_tirithoyn_ta_nomima_sto_ergo_tis_parakampsis_halkeioys

Σχετικά Άρθρα