ΠΑΜΕ κατά Ε.Κ. Χίου: Σιγή νεκροταφείου στο ν/σ για διαδηλώσεις

Τετ, 08/07/2020 - 15:58
φωτο αρχείου

Το ν/σ για τις διαδηλώσεις προκαλεί διαφωνίες στον τρόπο αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος, σε τοπικό επίπεδο με το ΠΑΜΕ να βάλει κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, η οποία πάντως σήμερα ενημέρωσε για συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων, αύριο το απόγευμα στο χώρο της.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την πλευρά τους καλούν σε προσυγκέντρωση στο ΕΚΧ στις 7:00  και στις 7:30μμ στην Είσοδο της Απλωταριάς, όπου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα  Ε.Κ.Χίου αναφέρει:

"Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου, κατέθεσαν πρόταση προς τη Διοίκηση στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, για το ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ για  τις διαδηλώσεις. Η πρότασή μας αφορούσε και την επιχειρηματολογία γιατί η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί τις διαδηλώσεις, αλλά και την απάντηση που πρέπει να δώσει το κίνημα και στη Χίο για να βάλει φρένα τα σχέδια της ΝΔ να μας βάλουν στο «γύψο».

Η απάντηση που λάβαμε από τον Πρόεδρο του ΕΚΧ (κανένας άλλος δεν μίλησε), ήταν ότι θα γραφτεί ανακοίνωση για το θέμα.

Δεν περιμέναμε καλύτερη στάση από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΧ. Χρόνια τώρα μας έχουν αποδείξει με έργα πόσο στυλοβάτες του συστήματος είναι! Μόνο για τη σιωπή τους στα  εμπόδια που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προκήρυξη απεργίας, μέχρι και το σημερινό θέμα (ακόμα δεν έχουν γράψει ούτε μια αράδα) που απέφυγαν να αποφασίσουν συλλαλητήριο, είναι ενδεικτικά για το τι κίνημα θέλουν.

Δεν συμβιβαζόμαστε μ’ αυτήν την κατάσταση, με την ανεργία, τη μισή δουλειά, τη μισή ζωή. Μας ανήκουν τα δώρα, οι μισθοί, μας ανήκει ό,τι παράγουμε. Τους γυρνάμε την πλάτη και παίρνουμε την κατάσταση της οργάνωσης του κινήματος και του αγώνα στα χέρια μας. 

Η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία του ΕΚΧ, δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει τον αγώνα. Αρνείται ακόμα και τώρα την πάλη για να μην καταργήσουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν!

Δίνουμε απάντηση με συμμετοχή την Πέμπτη στην προσυγκέντρωση στο ΕΚΧ στις 7:00  και στις 7:30μμ στην Είσοδο της Απλωταριάς."

 

 

Σχετικά Άρθρα