Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Π.Αναγνώστου: Σε ένα μήνα οριστική άδεια στο δημοτικό χώρο για τα αδρανή υλικά

Ωστόσο σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται επαγγελματίες που θέλουν από τώρα να ανοίξει η πρόσβαση στο χώρο
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/01/2020 - 14:32

 

Η αδυναμία πρόσβασης, λόγω εκτέλεσης εργασιών,  στον προσωρινά αδειοδοτημένο χώρο του δήμου, στην περιοχή Κοντυλόπος,  για την εναπόθεση μπαζών , έχει προκαλέσει την αντίδραση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής και οι οποίοι ενδέχεται τη Δευτέρα το πρωί να πάνε με φορτωμένα τα φορτηγά τους έξω από το δημαρχείο.

Τουλάχιστον αυτήν την προειδοποίηση εξέπεμψε μέσω του Ράδιο "Α" ο κος Αλέξανδρος Μιχάλας, λέγοντας ότι το Σάββατο στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο "Χανδρής" θα γίνει  συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή, προκειμένου να οργανώσουν τη δράση τους. Παρόλο που αναγνώρισε ότι επί της παρούσας δημοτικής αρχής επιτέλους ξεκόλλησε – μετά από  2 χρόνια σχεδόν- η διαδικασία γνωμοδότησης της Δ/νση Δασών για την αδειοδότηση του χώρου, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή .

«Εμείς δεν μπορούμε να προτείνουμε στους επαγγελματίες τι θα κάνουν, αλλά από την πλευρά μας έχουμε κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα όσες ενέργειες έπρεπε και εκτιμάται ότι ένα μήνα περίπου θα μπορέσουμε να λάβουμε και την οριστική άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη λειτουργία του χώρου», δήλωσε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου.

Αναφερόμενος αναλυτικά στις ενέργειές τους, για ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια, σημείωσε ότι στις 14/10/2019 κατάφεραν να λάβουν την γνωμοδότηση της Δ/νσης Δασών, 1/11/2019 πήραν την άδεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για προσωρινή εναπόθεση των αδρανών στο χώρο που είχαν εξασφαλίσει στο πρώην λατομείο Βαλασάκη, αναλαμβάνοντας παράλληλα ο Δήμος την υποχρέωση – για να λάβει την οριστική άδεια- να εκπονήσει προηγούμενα μελέτη για αναδάσωση έκτασης στην Παναγία τη Σικελιά.

«Στις 18 Δεκεμβρίου ψηφίσαμε την πίστωση των 7.300 ευρώ για τη μελέτη, έγινε απ’ευθείας ανάθεση στο μοναδικό ιδιώτη δασολόγο που έχουμε στη Χίο και η πληροφόρηση που έχω είναι ότι σε μια εβδομάδα η μελέτη θα είναι έτοιμη», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και εκτίμησε ότι μετά από αυτό σε ένα μήνα θα μπορέσουν να λάβουν την οριστική άδεια, ενώ παράλληλα ο Δήμος ξεκίνησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Ωστόσο οι εργασίες αυτές ήταν εκείνες που πυροδότησαν τις αντιδράσεις των επαγγελματιών, μιας και προκειμένου να εκτελεστούν ο Δήμος έκλεισε την είσοδο στα φορτηγά και η εκφόρτωση των αδρανών υλικών, που γίνονταν το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της προσωρινού χαρακτήρα αδειοδότησης που είχε ο δήμος, σταμάτησε.

«Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτό το διάστημα για να τους εξυπηρετήσουμε. Ο χώρος πρέπει να φτιαχτεί, να περιφραχθεί να γίνουν οι εργασίες που πρέπει για το διαχωρισμό των υλικών που θα καταλήγουν εκεί», κατέληξε ο κος Αναγνώστου και ανέφερε ότι την ευθύνη λειτουργίας του χώρου, μετά την οριστική αδειοδότηση θα αναλάβει ο ΔΙΑΝΟΧ, ενώ προσεχώς το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και για τα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβληθούν για τη μεταφορά στο δημοτικό χώρο των αδρανών υλικών.

Σχετικά Άρθρα

Το γκριζάρισμα  Αιγαίου από Καραμανλή – Ανδρέα και ο Κυριάκος …
Παρ, 05/06/2020 - 18:14

«Τα βίντεο του ελληνικού λιμενικού, που δείχνουν τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν βάρκες με βομβαρδισμένους πρόσφυγες ( βομβαρδισμένους από τη ...χριστιανική Δύση  )  συνοδεύοντάς τις μέχρι το ελληνοτουρκικό σύνορο, αποδεικνύει οτι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέα επίθεση στο μέτωπο Έβρος- Αιγαίο- Ανατολική Μεσόγειος . Και η απάντηση είναι : «Κάντο, όπως ο Μητσοτάκης !» .Ο οποίος, απρόσμενα , αντέταξε άμυνα , δείχνοντας οτι τα σύνορα μπορούν να φυλαχθούν ! Ο Πρωθυπουργός επέδειξε ηγετική αποφασιστικότητα, έχοντας και τη στήριξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έδειξε ηγετικότητα , με δεδομένη την ύπαρξη μιας υπερ- διεθνιστικής τάσης στο κόμμα του».

Αυτά ανέφερε , καλεσμένος των  Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, στην  εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, Παρασκευή πρωί,  στον ΣΚΑΊ, ο Κώστας Μαρδάς.

Τα κύρια σημεία της ανάλυσής του Χιώτη δημοσιογράφου, σύμφωνα με ανάρτησή στο facebook  :

«Όσον αφορά την στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενο επεισόδιο στα ανατολικά της Κρήτης, έχοντας μελετήσει  τη διαχείριση των κρίσεων που έκαναν οι Πρωθυπουργοί , από το 1955 , ας ξέρουν οι Έλληνες οτι υπάρχουν ...δυόμιση δρόμοι:

« Ο ένας δρόμος είναι ο συμβιβασμός… Είτε μέσω Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , που σημαίνει μείωση κυριαρχίας μας και δικαιοδοσίας μας στο Αιγαίο ή απώλεια εν δυνάμει δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο ...Είτε συμβιβασμός  μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων,  που σημαίνει παζάρι...

« Ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη άρνηση συμβιβασμού , που σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξαναπάμε στρατιώτες...

« Και ο μισός δρόμος - μισός γιατί όπου νάναι ..τελειώνει λόγω Ερντογάν - που σημαίνει μια ειρήνη, αλλά με πάγωμα δικαιωμάτων μας. Όπως συνέβη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στην κρίση του Χόρα τον Αύγουστο του 1976... Που, ναι μεν έκανε παρενόχληση στο ερευνητικό της Τουρκίας με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη μας, αλλά στο τέλος, για να αποφύγει τον πόλεμο, αναγκάστηκε με το Πρωτόκολλο της Βέρνης να αποδεχθεί το γκριζάρισμα - πάγωμα ερευνών και γεωτρήσεων στο Αιγαίο. Και αναγκάστηκε να το κάνει, γιατί οι ΗΠΑ δεν μας στήριξαν και γιατί η ΕΟΚ κράτησε ουδέτερη στάση...

«Το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Μάρτη του 1987. Που, ενώ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία του Καραμανλή ως ... παράδοση εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας οτι δεν τον δέσμευε , όταν η Τουρκία έβγαλε το "Πίρι Ρέις" σε απάντηση της γεώτρησης που ανακοίνωσε η Καναδική εταιρεία Ντένισον στο Βόρειο Αιγαίο, ναι μεν κινητοποίησε με ενθουσιασμό Στρατό και Λαό, αλλά :  Διαπιστώνοντας  ότι έμεινε μόνος, αφού δεν έκλεισε η αμερικανική Βάση της Νέας Μάκρης, αφού η Βουλγαρία όπου έστειλε τον Παπούλια έκανε μια αόριστη δήλωση υπέρ της ειρήνης και αφού η Σοβιετική Ένωση τήρησε πονηρή ουδετερότητα υπέρ της Τουρκίας, έκανε και αυτός πίσω. Και ακύρωσε τη γεώτρηση έξω από τη Θάσο, όπως είχε απαιτήσει ο Οζάλ. Αλλιώς, η Τουρκία θα έκανε και εκείνη γεώτρηση...».

 

Ο Κώστας Μαρδάς επεσήμανε την ουσιαστική ταύτιση πολιτικών όσον αφορά την κατάληξη των δύο μεγάλων κρίσεων,  που μοιάζουν πολύ με την εν εξελίξει κρίση  :

« Και οι δύο λοιπόν ηγέτες πάγωσαν τις έρευνες - γεωτρήσεις… Να γιατί δεν έχουμε πρόβλημα τουρκικών γεωτρήσεων στο Αιγαίο... Διότι η Τουρκία θέτει το δίλημμα: Ή σταματάτε τις γεωτρήσεις, ή θα κάνουμε και εμείς ... Και πάμε σε πόλεμο!».

 

Ο Χιώτης δημοσιογράφος επέμενε στην πολιτική αποφυγής  τακτικών πρωτοβουλιών  χωρίς αμυντική θωράκιση  που , όπως έχει γράψει στο βιβλίο του ΠΡΟ- ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ  σε άρθρα του και έχει προβλέψει σε συνεντεύξεις του ,  προκαλούν  το θηρίο Ερντογάν την ώρα που όλοι το χαϊδεύουν:

«Το θέμα είναι να μη κάνουμε παρορμητικές κινήσεις - όπως έκαναν οι αδελφοί μας Κύπριοι - που πραγματοποίησαν γεωτρήσεις, εξωθώντας όμως τον Ερντογάν να κάνει επτά άγονες μεν, αλλά επτά γεωτρήσεις διχοτόμησης της ΑΟΖ , υπό την ανοχή ΗΠΑ, Ευρωπαίων, Ισραηλινών ,Αιγυπτίων και Ρώσων . Δίνοντάς του το πάτημα να μας κυκλώσει από το νότο με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και φέρνοντας το πυρηνικό Πακιστάν στο Αιγαίο!».

Και προειδοποίησε με νόημα:

« Ας έχουμε υπόψη μας,  οτι ,όσο προχωρούμε τον αγωγό East Med , τόσο , φέρνουμε ένα θερμό επεισόδιο πιο κοντά...».

Σημειωτέον ότι στο τέλος της ανάρτησής του , συμπλήρωσε:

 

«...Και,  επειδή σε μια πρωινή εκπομπή, ο χρόνος είναι περιορισμένος, να προσθέσω στην παραπάνω ανάλυσή μου, οτι στη σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας, να μην ξεχνάμε πως  οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ως κηδεμόνες της περιοχής... Κηδεμόνες που εμείς ζητήσαμε...».