Π.Αναγνώστου: Σε ένα μήνα οριστική άδεια στο δημοτικό χώρο για τα αδρανή υλικά

Ωστόσο σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται επαγγελματίες που θέλουν από τώρα να ανοίξει η πρόσβαση στο χώρο
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/01/2020 - 14:32

 

Η αδυναμία πρόσβασης, λόγω εκτέλεσης εργασιών,  στον προσωρινά αδειοδοτημένο χώρο του δήμου, στην περιοχή Κοντυλόπος,  για την εναπόθεση μπαζών , έχει προκαλέσει την αντίδραση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής και οι οποίοι ενδέχεται τη Δευτέρα το πρωί να πάνε με φορτωμένα τα φορτηγά τους έξω από το δημαρχείο.

Τουλάχιστον αυτήν την προειδοποίηση εξέπεμψε μέσω του Ράδιο "Α" ο κος Αλέξανδρος Μιχάλας, λέγοντας ότι το Σάββατο στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο "Χανδρής" θα γίνει  συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή, προκειμένου να οργανώσουν τη δράση τους. Παρόλο που αναγνώρισε ότι επί της παρούσας δημοτικής αρχής επιτέλους ξεκόλλησε – μετά από  2 χρόνια σχεδόν- η διαδικασία γνωμοδότησης της Δ/νση Δασών για την αδειοδότηση του χώρου, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή .

«Εμείς δεν μπορούμε να προτείνουμε στους επαγγελματίες τι θα κάνουν, αλλά από την πλευρά μας έχουμε κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα όσες ενέργειες έπρεπε και εκτιμάται ότι ένα μήνα περίπου θα μπορέσουμε να λάβουμε και την οριστική άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη λειτουργία του χώρου», δήλωσε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου.

Αναφερόμενος αναλυτικά στις ενέργειές τους, για ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια, σημείωσε ότι στις 14/10/2019 κατάφεραν να λάβουν την γνωμοδότηση της Δ/νσης Δασών, 1/11/2019 πήραν την άδεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για προσωρινή εναπόθεση των αδρανών στο χώρο που είχαν εξασφαλίσει στο πρώην λατομείο Βαλασάκη, αναλαμβάνοντας παράλληλα ο Δήμος την υποχρέωση – για να λάβει την οριστική άδεια- να εκπονήσει προηγούμενα μελέτη για αναδάσωση έκτασης στην Παναγία τη Σικελιά.

«Στις 18 Δεκεμβρίου ψηφίσαμε την πίστωση των 7.300 ευρώ για τη μελέτη, έγινε απ’ευθείας ανάθεση στο μοναδικό ιδιώτη δασολόγο που έχουμε στη Χίο και η πληροφόρηση που έχω είναι ότι σε μια εβδομάδα η μελέτη θα είναι έτοιμη», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και εκτίμησε ότι μετά από αυτό σε ένα μήνα θα μπορέσουν να λάβουν την οριστική άδεια, ενώ παράλληλα ο Δήμος ξεκίνησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Ωστόσο οι εργασίες αυτές ήταν εκείνες που πυροδότησαν τις αντιδράσεις των επαγγελματιών, μιας και προκειμένου να εκτελεστούν ο Δήμος έκλεισε την είσοδο στα φορτηγά και η εκφόρτωση των αδρανών υλικών, που γίνονταν το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της προσωρινού χαρακτήρα αδειοδότησης που είχε ο δήμος, σταμάτησε.

«Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτό το διάστημα για να τους εξυπηρετήσουμε. Ο χώρος πρέπει να φτιαχτεί, να περιφραχθεί να γίνουν οι εργασίες που πρέπει για το διαχωρισμό των υλικών που θα καταλήγουν εκεί», κατέληξε ο κος Αναγνώστου και ανέφερε ότι την ευθύνη λειτουργίας του χώρου, μετά την οριστική αδειοδότηση θα αναλάβει ο ΔΙΑΝΟΧ, ενώ προσεχώς το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και για τα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβληθούν για τη μεταφορά στο δημοτικό χώρο των αδρανών υλικών.

ypomoni_ena_mina_akoma_gia_ton_dimotiko_horo_mpazon

Σχετικά Άρθρα