Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Παντ. Βρουλής σε Κ. Μουτζούρη: Δεν αποδέχομαι τη θέση του Προέδρου

Ενοχλημένος για τις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη, ήθελε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χίου, αλλά παραμένει και στηρίζει την παράταξη
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 13/08/2019 - 14:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

Δεν αποδέχεται τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ο Παντελής Βρουλής, που πριν λίγο στο «Ράδιο Α» ήταν εμφανώς ενοχλημένος από την ανακοίνωση του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη με την οποία γνωστοποιεί ότι η Χίος θα εκπροσωπηθεί με τέσσερεις συμβούλους σε θέσεις διοίκησης στην Περιφερειακή Αρχή, μία εκ των οποίων θα είναι εκείνη του Προέδρου του Σώματος, θέση για την οποία προτείνει τον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο, που είναι ο κ. Βρουλής.

«Για εμένα τιμητική θέση θα ήταν αυτή του  αντιπεριφερειάρχη Χίου και όχι του Προέδρου. Δεν συμφωνώ, δεν αποδέχομαι… άλλα είχαμε πει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παντελής Βρουλής, δηλώνοντας ότι δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος, γιατί εκτός των άλλων θα πρέπει να κλείσει το ιατρείο του για να μετακομίσει στη Μυτιλήνη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παραμένει και στηρίζει την παράταξη και σημείωσε ότι υποθέτει ότι ο κος Μουτζούρης θέλει να βάλει χωρικό αντιπεριφερειάρχη τον Παντελή Μπουγδάνο επειδή εκεί είναι η «υποχρέωση» λόγω της προεκλογικής μετακίνησής του από το συνδυασμό Καλογήρου στο συνδυασμό Μουτζούρη.

Στη 2η θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκε στον εκλεγμένο, επίσης με την παράταξή τους, περιφερειακό σύμβουλο Χίου, Νίκο Νύκτα και στην 3η (χωρίς να πει όνομα) παρέπεμψε σε εκλεγμένο με την παράταξη Χριστόφα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κώστα Μουτζούρη, που πυροδότησε την αντίδραση του Παντελή Βρουλή:

«Η παράταξή μας, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, σκοπεύει να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της Χίου στη διοίκηση της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την 1.9.2019.

Προτιθέμεθα να αναθέσουμε σε εκλεγέντες της τις επόμενες θέσεις ευθύνης:

  • Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.)
  • Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη (ως ο νομός απαιτεί)
  • Δύο Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών (Θ.Α.)

Στη σημαντικότατη θέση του Προέδρου του Π.Σ.,  η οποία για πρώτη φορά θα ανατεθεί σε εκπρόσωπο της Χίου, θα τοποθετηθεί σε ένδειξη αναγνωρίσεως ο πρώτος σε αριθμό ψήφων υποψήφιός μας στο σύνολο Βορείου Αιγαίου. Η μία θέση Θ.Α. προορίζεται για εκλεγέντα συνεργαζόμενης παρατάξεως.

Η ανάθεση σε 4 εκπροσώπους της Μυροβόλου θέσεων υψηλής ευθύνης συνιστά διπλασιασμό τους σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση (1 Γ.Π. + 1 Θ.Α.).             

Κ. Ι. Μουτζούρης»

Σχετικά Άρθρα

"Η πολιτική της Κυβέρνησης θα μας οδηγήσει πίσω στο 2015-2016", επισημαίνει στην "Α" ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης
Πέμ, 16/07/2020 - 16:39
Ηχητικό απόσπασμα:

 

Την επανάληψη καταστάσεων της περιόδου 2015 - 2016 με κατάληψη χώρων από  πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Πλαστήρα και στο δημοτικό κήπο φοβάται ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” καλούμενος να σχολιάσει τις σε τακτά διαστήματα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Σύρων προσφύγων στην πλατεία για την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που υπέβαλαν, εξέφρασε τους φόβους τους για όσα μέλλει να ακολουθήσουν, αν - όπως είπε- δεν υπάρχει μια μεθοδευμένη πολιτική γι’αυτούς τους ανθρώπους είτε έχουν πάρει τη διεθνή προστασία είτε έχει απορριφθεί το αίτημά τους,  ώστε να μπορέσουν να έχουν μια ανθρώπινη μεταχείριση...

...Έχοντας απολέσει τη δυνατότητα διεθνούς προστασίας εγκαταλείπονται και στην ουσία παραμένουν και λιμνάζουν μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους στη χώρα μας."

Θα γίνει στη Χίο, τόνισε, ότι γίνεται και σε πλατείες των Αθηνών, λέγοντας ότι “δεν μπορούν να στοιβάζονται στα κρατητηρια της αστυνομίας ή να επιστρέφουν στη ΒΙΑΛ”.

“Είναι άδικο να επιστρέψουμε στις εικόνες του 2015 - 2016 και για τους ανθρώπους και για την κοινωνία του νησιού, διότι έχουν καταβληθεί επίπονες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση”, σημείωσε.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ, σημείωσε όμως ότι μιλά για ολιγάριθμο κέντρο, της τάξεως των 200- 250 ατόμων, όπως είχε επιχειρηθεί - χωρίς αποτέλεσμα- επί δικής τους διακυβέρνησης (περιπτώσεις Μερσινιδίου και Ολύμπων), για προσωρινή διαμονή, όπως διευκρίνισε όσων έχει απορριφθεί το άσυλο.

Κατά την εκτίμησή του η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι αδιέξοδη.

“Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια τακτική μαζικής απόρριψης αιτημάτων διεθνούς προστασίας που νομίζω ότι είναι μια κατεύθυνση που δίνει η Κυβέρνηση μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, θεωρώντας ότι και μ’αυτόν τον τρόπο αποτρέπει τις εισροές στη χώρα”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι είναι ψευδαίσθηση  αν νομίζουν ότι έτσι ή με τα πλωτά φράγματα θα γίνει ανάσχεση των ροών, οι οποίες κατά τον ίδιο ρυθμίζονται απόλυτα από τη γείτονα χώρα που  έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό - προσφυγικό για να διεκδικεί  οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ.