Χίος, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Ας πάρει απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης για την εξέταση και των νέων οδηγών

Ας το κάνει όπως με τους 74χρονους, δηλώνει στην "Α" ο Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτών Β.Αιγαίου, Μιχάλης Κουτρής
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/05/2019 - 15:04

Χαιρετίζει την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, που αφορά στη διενέργεια εξετάσεων για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς όλων των κατηγοριών ηλικίας άνω των 74 ετών, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Βορείου Αιγαίου, Μιχάλης Κουτρής και επισημαίνει ότι με τον ίδιο τρόπο ο αντιπεριφερειάρχης οφείλει να εκδώσει απόφαση που θα αφορά τους νέους υποψήφιους οδηγούς.

Αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του κου Ξενάκη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 7 Μαϊου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για τους λόγους που επικαλείται ο αντιπεριφερειάρχης, αφού οι εκπαιδευτές έχουν φροντίσει να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη και για τον εξεταστή και παράλληλα ο τεχνικός εξοπλισμός που προβλέπεται, με βάση το νέο νόμο, στην παρούσα φάση – λόγω μεταβατικής περιόδου - δεν επιβάλλεται.

«Αν γίνεται να βγει η απόφαση για τους 74χρονους, γιατί όχι και για τους νέους οδηγούς και τους επαγγελματίες;», διερωτήθηκε λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί – όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης- πίνακας από εννέα εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου και Σάμου. Κατά τον κο Κουτρή ή αυτοί   μπορούν να καλύψουν μέρος των αναγκών στην περιοχή μας ή έστω μικρός αριθμός εξεταστών από τη Δ/νση Μεταφορών Χίου, αν πειστούν και ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, μιας και πλέον κάθε υποψήφιος οδηγός εξετάζεται από έναν εξεταστή και όχι από δύο όπως στο παρελθόν.

Κατά τον ίδιο αποκλειστικά υπεύθυνη για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι η Περιφέρεια λέγοντας ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, ενώ στη Χίο έχουν να γίνουν εξετάσεις από τον Οκτώβρη του 2018.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/07/2019 - 22:44

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου "Η Άρτεμις" ενημερώνει τα μέλη του ότι εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ρυθμιστικής κυνηγιού για την κυνηγετική περίοδο 2019 – 2020. Επίσης αναμένονται και τα ΦΕΚ τα οποία θα καθορίσουν τα τέλη αδειών θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο.

Λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης προβλέπεται να υπάρξει μια καθυστέρηση στην έκδοση των ρυθμιστικών αποφάσεων αφού θα πρέπει οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν ώστε να ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Επειδή φέτος θα γίνει σε πολλές άδειες αλλαγή βιβλιαρίου λόγω έλλειψης χώρου θεώρησης (φύλλα)  παρακαλούνται τα μέλη μας να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου  ώστε να υπάρξει προετοιμασία και να ενημερωθούν για τυχών ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν οι άσκοπες καθυστερήσεις.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ανά περίπτωση για ενημέρωση και προετοιμασία.

 1. Αντικατάσταση βιβλιαρίου θήρας
 1. 2 φωτογραφίες μικρές έγχρωμες πρόσφατες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)
 2. Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές (στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας (ότι μπορεί να φέρει όπλο)
 3. Αστυνομική Ταυτότητα
 4. Παλιό βιβλιάριο θήρας

Κάτοχοι Άσπρου βιβλιαρίου θήρας :

 1. Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές(στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή βεβαίωση Αστυνομίας 2
 2. Αστυνομική Ταυτότητα (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)

 

 1. Νέοι Κυνηγοί:
 1. Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές(στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας
 2. 2 φωτογραφίες μικρές έγχρωμες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)
 3. Βεβαίωση εξετάσεων νέου κυνηγού (από την Δ/νση δασών Χίου)
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας(από τον Δήμο ή τα Κ.Ε.Π) ή εκκαθαριστικό εφορίας

 

 1. Κυνηγοί που έχουν δηλωμένο σκύλο στο βιβλιάριο θήρας τους από προηγούμενη χρονιά:
 1. Βιβλιάριο υγείας του σκύλου(να είναι σε ισχύ το εμβόλιο της λύσσας )
 2. Ηλεκτρονικό σημείωμα ταυτοποίησης του σκύλου.
 3. Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη να προσκομισθούν αντίγραφα της μεταβίβασης.
 4. Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει αποβιώσει το βιβλιάριο του σκύλου υπογεγραμμένο από το κτηνίατρο που θα βεβαιώνει το θάνατο του ζώου.
 5. Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου να φέρει υπογραφή και σφραγίδα του Δήμου.

Ωράριο λειτουργίας γραφείου

Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08:00 – 13:00

Τετάρτη 14:00 – 19:00

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Μεννής