Χίος, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Ας πάρει απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης για την εξέταση και των νέων οδηγών

Ας το κάνει όπως με τους 74χρονους, δηλώνει στην "Α" ο Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτών Β.Αιγαίου, Μιχάλης Κουτρής
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/05/2019 - 15:04

Χαιρετίζει την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, που αφορά στη διενέργεια εξετάσεων για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς όλων των κατηγοριών ηλικίας άνω των 74 ετών, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Βορείου Αιγαίου, Μιχάλης Κουτρής και επισημαίνει ότι με τον ίδιο τρόπο ο αντιπεριφερειάρχης οφείλει να εκδώσει απόφαση που θα αφορά τους νέους υποψήφιους οδηγούς.

Αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του κου Ξενάκη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 7 Μαϊου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για τους λόγους που επικαλείται ο αντιπεριφερειάρχης, αφού οι εκπαιδευτές έχουν φροντίσει να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη και για τον εξεταστή και παράλληλα ο τεχνικός εξοπλισμός που προβλέπεται, με βάση το νέο νόμο, στην παρούσα φάση – λόγω μεταβατικής περιόδου - δεν επιβάλλεται.

«Αν γίνεται να βγει η απόφαση για τους 74χρονους, γιατί όχι και για τους νέους οδηγούς και τους επαγγελματίες;», διερωτήθηκε λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί – όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης- πίνακας από εννέα εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου και Σάμου. Κατά τον κο Κουτρή ή αυτοί   μπορούν να καλύψουν μέρος των αναγκών στην περιοχή μας ή έστω μικρός αριθμός εξεταστών από τη Δ/νση Μεταφορών Χίου, αν πειστούν και ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, μιας και πλέον κάθε υποψήφιος οδηγός εξετάζεται από έναν εξεταστή και όχι από δύο όπως στο παρελθόν.

Κατά τον ίδιο αποκλειστικά υπεύθυνη για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι η Περιφέρεια λέγοντας ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, ενώ στη Χίο έχουν να γίνουν εξετάσεις από τον Οκτώβρη του 2018.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 17/10/2019 - 16:20

Την Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου των ΑμεΑ επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας. της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ολιγόωρη παραμονή-πέρασμα από την ακριτική Χίο.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφία Μιχάλα υποδέχτηκε τον κ. Κουτσούμπα και συζήτησε μαζί του, επιγραμματικά τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Υγεία κυρίως, τα οποία επιβαρύνονται από τη νησιωτικότητα της περιφέρειας μας και έχουν ενταθεί την τελευταία 5ετία με τον εγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα και ότι το Κ.Κ.Ε. στηρίζει τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.