Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Παύλος Καλογεράκης: Να δοκιμάσουμε το κλείσιμο της προκυμαίας

Δεν είναι ασφαλής η μονοδρόμηση, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Τρί, 26/05/2020 - 16:03

 

Ευθαρσώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Παύλος Καλογεράκης, εν’ όψει της θεματικής συνεδρίασης για την εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων στην προκυμαία, στην οποία καλεί και υπηρεσιακούς παράγοντες να καταθέσουν τις θέσεις τους εξειδικευμένα την προσεχή Δευτέρα στις 6 μ.μ., υποστηρίζει την προσωπική άποψη ότι η προκυμαία πρέπει να κλείνει για την κυκλοφορία των οχημάτων μετά τις 7 το απόγευμα, όπως ζητούν και οι καταστηματάρχες.

Αντίθετα με το Δήμαρχο, που ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, όταν αρχικά είχε τεθεί το θέμα και διαφωνώντας με την γραμμή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την μονοδρόμηση της προκυμαίας το καλοκαίρι, ο κος Καλογεράκης υποστηρίζει ότι εξετάζοντας τις ειδικές συνθήκες (λόγω κορωνοϊού) και προτάσσοντας την ασφάλεια πεζών και θαμώνων των καταστημάτων, καθώς και γενικότητα την ποιότητα ζωής των πολιτών  πρέπει να δοκιμαστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο διάστημα της ημέρας.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» τίποτα δεν είναι τελεσίδικο, ανά πάσα στιγμή αν προκύψουν προβλήματα στην υλοποίηση της πρότασης υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στην προτέρα κατάσταση.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η μονοδρόμηση δεν είναι η ασφαλέστερη λύση, ενώ σημειώνει πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την κίνηση των οχημάτων, φτάνει να επικοινωνηθούν, ακόμη και μέσω της έκδοσης φυλλαδίων, προς τους πολίτες.

«Υπάρχει ο περιφερειακός, η οδός Πατελίδα», σημειώνει και συμφωνεί με το Διοικητή της Πυροσβεστικής για τη λήψη μέτρων ώστε να είναι απρόσκοπτη η διέλευση των οχημάτων από τις οδούς Ροδοκανάκη και Βενιζέλου, τις ώρες που η προκυμαία θα είναι κλειστή.

Μιλά, τέλος, για τις σύγχρονες πόλεις, τμήματα των οποίων είναι πεζοδρομημένα, αλλά και για αντιδράσεις του παρελθόντος - π.χ. για την Απλωταριά- από συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις, όταν επιχειρήθηκαν πεζοδρομήσεις, που στη συνέχεια κάμφθηκαν εκ του αποτελέσματος.

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη βάρκα για το μήνα Ιούλιο
Δευ, 13/07/2020 - 20:12

Βάρκα με 11 πρόσφυγες και μετανάστες όλοι Αφρικανικής καταγωγής, η δεύτερη για το μήνα Ιούλιο στη Λέσβο, έφθασε σήμερα σε περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Η πρώτη βάρκα για τον Ιούλιο είχε φτάσει βόρεια της Θερμής, με 27 άτομα στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, στο σύνολο τους οι αφιχθέντες αναμένεται να ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη δομή απομόνωσης που έχει φτιαχτεί στα Μεγάλα Θέρμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.