Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

"Παζάρια" για το νεοκλασικό της Απλωταριάς

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23/3/16
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/03/2016 - 11:55

Σε μία «δημοπρασία», αλλά με δημόσιο χρήμα, εξελίχθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, η συζήτηση του θέματος αποζημίωσης του αναδόχου του έργου επισκευής του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Απλωταριάς, καθώς η δημοτική αρχή έψαχνε ένα συμβιβαστικό ποσό έτσι ώστε να βγουν από τη συνεδρίαση όλοι ωφελημένοι.

Ο ανάδοχος του έργου, το οποίο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, ζητούσε να του καταβληθούν τα έξοδα που έχει ήδη κάνει, ύψους, σύμφωνα με τον ίδιο, 15.000 ευρώ, καθώς και η νόμιμη αποζημίωση.

«Παζάρια» έτσι ώστε το ποσό να μειωθεί έκανε ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε τις προσπάθειες που ήδη έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η «ζημιά» για το δημοτικό ταμείο, ενώ επέρριψε ευθύνες στην προηγουμένη δημοτική αρχή, καθώς η όλη διαδικασία ανάθεσης φέρει την υπογραφή της.

Την αποχή από τη διαδικασία επέλεξε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που επέρριψε με τη σειρά του ευθύνες στη νυν δημοτική αρχή για την εξέλιξη του έργου λέγοντας στον Μανώλη Βουρνού: «λουστείτε το».

Το θέμα αναβλήθηκε, με τον δήμαρχο να ζητά τον ορισμό μιας επιτροπής που θα εξετάσει κάθε νομική παράμετρο και θα επιτύχει έναν συμβιβασμό με τον ανάδοχο μήπως και αποφευχθεί μια δικαστική διαμάχη που εκτός από χρονοβόρα ίσως αποδεδειχθεί και επιζήμια για τον δήμο Χίου, ενώ στο τέλος της συζήτησης δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις, που οδήγησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020