Περισσότερο LEADER ζητάει ο Π. Μπουγδάνος

Τρί, 15/10/2019 - 19:11

   

 

 

 

Περισσότερο LEADER  ζητάει από τον Μ. Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π. Μπουγδάνος με την παρακάτω επιστολή:

ΠΡΟΣ:   

κ. Μ. Βορίδη – Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  

 

Κοινοποίηση

 Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου Α.Ε.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας σχετικά με το θέμα ενίσχυσης των διαθέσιμων πόρων του Προγράμματος LEADER στη Χίο. Χθες (14/10/2019) καταληκτική ημερομηνία για υποβολή επενδυτικών σχεδίων ιδιωτικού τομέα κατατέθηκαν συνολικά 54 προτάσεις συνολικής αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 5.121.946 € ενώ η προσφερόμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 3.150.000.

Το γεγονός είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσιδιάζει στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και στις ανάγκες των νησιών μας, εγγυάται δε προοπτική απορρόφησης των πόρων. Αποδεικνύει παράλληλα την εξαιρετική δουλειά του τοπικού φορέα υλοποίησης, της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου Α.Ε. στην ενημέρωση και υποστήριξη των υποψήφιων επενδυτών. 

Παρακαλώ θερμά για την ενίσχυση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ώστε να ενταχθεί το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που θα αξιολογηθούν θετικά, μέσα από τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα διαδικασίες αξιολόγησης. Για το θέμα έχουμε ενημερώσει σχετικά και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο.

Είμαι βέβαιος, κ. Υπουργέ, ότι κατανοείτε τη μεγάλη σημασία που έχει η υλοποίηση του LEADER  για την ενίσχυση και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας των νησιών μας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Παντελής Μπουγδάνος  

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα