ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου για αυξήσεις εισιτηρίων: "Μποναμάς" στους ακρίτες του Αιγαίου

Πέμ, 09/01/2020 - 15:55

«Μποναμά» των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους ακρίτες του Β. Αιγαίου χαρακτηρίζει την απόφαση για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της πρέπει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας ,  του Βουλευτή Χίου και Υφυπουργού Νότη Μηταράκη και συνολικά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Όπως γίνεται συνήθως, και όπως έγινε πριν μερικά χρόνια για την διάσωση των τραπεζών ρίχνοντας όλο το βάρος στους ώμους της εργατικής τάξης, και ιδιαιτέρως στην τάξη των “πλουσίων συνταξιούχων” και κάτι παραπάνω στους συνταξιούχους ναυτικούς, έτσι και τώρα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN IMO) που είναι εν ισχύ από 1.1.2020, και έχει να κάνει με την αλλαγή καυσίμων για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας, βρήκαν τον ευκολότερο τρόπο για να βγάλουν τα έξοδα από την τιμή των νέων καυσίμων που είναι ακριβότερα από τα προηγούμενα, να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων από 7%~10% από τις αρχές του χρόνου στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Δυστυχώς για εμάς τους Νησιώτες του Βορείου Αιγαίου υπάρχει το μονοπώλιο της γραμμής, μην σας ξεγελάνε τα διαφορετικά σινιάλα των πλοίων, όλα ανήκουν σε ένα μεγαλοαφεντικό την “ATTICA GROUP”, και όπως είναι γνωστό όπου υπάρχει μονοπωλιακή εκμετάλλευση… υπάρχουν και προβλήματα.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να βγάλουμε τα «κάστανα από την φωτιά» και να επωμισθούμε ακόμη ένα βάρος, αν και δεν είμαστε μέτοχοι της “ATTICA GROUP”

Η ΠΕΣΝΑΤ Χίου ενώνει την φωνή της με όλες τις Οργανώσεις, Σωματεία και Συλλόγους που αντιτίθονται στο νέο χαράτσι των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Χίου και υπουργού Κου Μηταράκη, του Υπουργού Ναυτιλίας Κου Πλακιωτάκη και της Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.»

Σχετικά Άρθρα