Χίος, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου για αυξήσεις εισιτηρίων: "Μποναμάς" στους ακρίτες του Αιγαίου

Πέμ, 09/01/2020 - 15:55

«Μποναμά» των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους ακρίτες του Β. Αιγαίου χαρακτηρίζει την απόφαση για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της πρέπει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας ,  του Βουλευτή Χίου και Υφυπουργού Νότη Μηταράκη και συνολικά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Όπως γίνεται συνήθως, και όπως έγινε πριν μερικά χρόνια για την διάσωση των τραπεζών ρίχνοντας όλο το βάρος στους ώμους της εργατικής τάξης, και ιδιαιτέρως στην τάξη των “πλουσίων συνταξιούχων” και κάτι παραπάνω στους συνταξιούχους ναυτικούς, έτσι και τώρα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN IMO) που είναι εν ισχύ από 1.1.2020, και έχει να κάνει με την αλλαγή καυσίμων για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας, βρήκαν τον ευκολότερο τρόπο για να βγάλουν τα έξοδα από την τιμή των νέων καυσίμων που είναι ακριβότερα από τα προηγούμενα, να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων από 7%~10% από τις αρχές του χρόνου στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Δυστυχώς για εμάς τους Νησιώτες του Βορείου Αιγαίου υπάρχει το μονοπώλιο της γραμμής, μην σας ξεγελάνε τα διαφορετικά σινιάλα των πλοίων, όλα ανήκουν σε ένα μεγαλοαφεντικό την “ATTICA GROUP”, και όπως είναι γνωστό όπου υπάρχει μονοπωλιακή εκμετάλλευση… υπάρχουν και προβλήματα.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να βγάλουμε τα «κάστανα από την φωτιά» και να επωμισθούμε ακόμη ένα βάρος, αν και δεν είμαστε μέτοχοι της “ATTICA GROUP”

Η ΠΕΣΝΑΤ Χίου ενώνει την φωνή της με όλες τις Οργανώσεις, Σωματεία και Συλλόγους που αντιτίθονται στο νέο χαράτσι των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Βουλευτή Χίου και υπουργού Κου Μηταράκη, του Υπουργού Ναυτιλίας Κου Πλακιωτάκη και της Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.»

Σχετικά Άρθρα

Δέσμευση για βοήθεια στο Κέντρο της Σάμου
Πέμ, 20/02/2020 - 19:35

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Ηelmut Teichmann.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου "Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους και εξέφρασε κατ΄ αρχάς τη βαθύτατη λύπη της χώρας μας για την τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία. Στη συνέχεια ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνομιλίας που είχε με τον κ. Helmut Teichmann, επισημαίνοντας ότι «σήμερα τα 5 νησιά του Β. Αιγαίου σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης» και αυτό, όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Μηταράκης, «πρέπει να αλλάξει».

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση και αναφορά στην ανάγκη στήριξης από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το μεταναστευτικό για το 2020, αλλά και για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι με τον Γερμανό Υφυπουργό Εσωτερικών συζήτησε «την ανάγκη προστασίας των συνόρων, καθώς και τον ενισχυμένο ρόλο που πρέπει να αναλάβει η Frontex για αυτόν τον σκοπό». Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τους βασικούς άξονες της συνομιλίας που είχε με τον κ. Teichmann, τονίζοντας τα εξής: «Συζητήσαμε την ανάγκη σχεδιασμού των κοινών επιστροφών με την ΕΕ, την ανάγκη δίκαιης κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη με ταχύτερη μετακίνηση από τα νησιά, την ανάγκη καταπολέμησης των διακινητών και το ζήτημα της ανάληψης δράσεων για τα ασυνόδευτα ανήλικα».

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης η Γερμανική πλευρά δέχθηκε να αναλάβει ενεργή ρόλο στο νέο κέντρο της Σάμου, παρέχοντας βοήθεια σε θέματα υγείας, υποδομών και τεχνική υποστήριξη, ενώ θα παράσχει βοήθεια και στην διαδικασία του ασύλου» .