Ποινικές ευθύνες για το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι" εντοπίζει η εισαγγελική έρευνα!

Συνέντευξη του Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, στο Ράδιο "Αλήθεια"
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 21/10/2019 - 15:33
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Την αποκάλυψη ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρότατες ποινικές ευθύνες και για το κατασκευαστικό κομμάτι του Φράγματος “Κόρης Γεφύρι” αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του έργου, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, έκανε σήμερα από το Ράδιο “Α” ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Ολο το έργο βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση . Το ερευνά υψηλόβαθμος εισαγγελέας και έχει ήδη εντοπίσει - χωρίς να μπορώ να σας πω περισσότερα στοιχεία- σοβαρότατες ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση του έργου και το κατασκευαστικό κομμάτι κ.τ.λ”, ανέφερε ο Βουλευτής όταν ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε στον συνάδελφό του, Νότη Μηταράκη, στον απόηχο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο φράγμα και των δηλώσεων που ακολούθησαν.

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος ήταν προσεκτικός και ποτέ - επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- δεν ανέφερε ότι ξεκινούν οι εργασίες στο φράγμα, ενώ ο κος Μητράκης είπε ότι θα παραδοθεί σε 4 χρόνια κι αυτό ενώ εκκρεμεί συμπληρωματική μελέτη για τον μανδύα και τις ρηγματώσεις, για την καθυστέρηση παράδοσης της οποίας φέρει ευθύνη η παρούσα Κυβέρνηση, μιας και θα έπρεπε να είχε παραδοθεί από τις αρχές του καλοκαιριού.

”Αν δεν έχουμε την μελέτη αυτή που λέει αν η επικάλυψη δηλ. ο μανδύας του έργου είναι επισκευάσιμος και ανακτήσιμος κι αν οι ρηγματώσεις που έχει το τείχος του φράγματος είναι ανακτήσιμες και με ποιο τρόπο, το να βγαίνει κανεις και να λέει ότι σε 4 χρόνια το έργο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί, σημαίνει ότι υπάρχει ή πλήρης έλλειψη γνώσης για το αντικείμενο ή προσπάθεια εξαπάτησης του κοσμου. Ας διαλέξει ο κος Μηταράκης κι ας απαντησει τι από τα δύο ισχύει”, ανέφερε ο κος Μιχαληλίδης.

Στην συνέντευξή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, λέγοντας ότι παρόλο που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά, ούτε να παραβλέπει το δεδομένο της αύξησης των ροών, η Κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις αλλαγές που προωθούνται και αφορούν τις διαδικασίες ασύλου κ.α., λέγοντας ότι εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα για την αποσυμφόρηση των νησιών είναι να μεταφερθούν σε δομές στην ενδοχώρα οι έχοντες ευαλωτότητα.

Επίσης κατήγγειλε την απόφαση κατάργησης του ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση, με αποτέλεσμα - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά - να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στον εμβολιασμό παιδιών.

Ο κος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια,  στην ερώτηση που κατέθεσε, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, για τις επικείμενες αλλαγές στην Πανεπιστημιακή Τουριστική Εκπαίδευση και το πως αυτές θα επηρεάσουν την βιωσιμότητα του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, περιμένοντας απαντήσεις από τους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας. Παράλληλα προκάλεσε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου να πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, δεν μπορούσε να μην σχολιάσει και την τρέχουσα επικαιρότητα, με την επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα κατά την προβολή της ταινίας Τζόκερ συνιστώντας “προσοχή” γιατί κυκλοφορούν “παιδονόμοι και αστυνόμοι” και λέγοντας ότι παρόλο που δεν επρόκειτο να τη δει, τώρα με όλα αυτά που έγιναν θα φροντίσει να την παρακολουθήσει.

Πάντως και με αφορμή την έντονη κριτική στο Νότη Μηταράκη, όταν ρωτήθηκε αν θα παραστεί στην επόμενη συνάντηση των “4” (Βουλευτές, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης) τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξουν εξελίξεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο, επί των θεμάτων που συζήτησαν στην 1η συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα