Πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα στην στάθμευση στο Αεροδρόμιο

Κυρ, 21/01/2024 - 18:57

Επιτέλους πέραν της γκρίνιας δύο πολίτες αντιδρούν με τον τρόπο που πρέπει στις αρχές, κοινοποιώντας μας την παρακάτω επιστολή με αποδέκτες την Περιφέρεια και τον Δήμο Χίου που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δώσουν λύση στο γνωστό πρόβλημα ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ.

"Αγαπητοί μας Κύριοι, είμαστε από αυτούς που σέβονται τον Κ.Ο.Κ και δεν δημιουργούν προβλήματα στους άλλους συμπολίτες και επισκέπτες σταθμεύοντας σε επικίνδυνες και μή επιτρεπόμενες θέσεις στην πόλη και τα περίχωρα.

Το τελευταίο διάστημα ταξιδέψαμε και σταθμεύσαμε έξω απο την Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στο Νότιο τμήμα της με απόσταση από το όριο του δρόμου 4,5μ .

Επιστρέφοντας, βρήκαμε κλήση και αφαίρεση πινακίδων διότι, κάποιος απεκάλυψε εκ νέου τις καλυμμένες απαγορευτικές πινακίδες στάσης και στάθευσης που είχαν καλυφθεί το τελευταίο διάστημα που γίνονταν έργα κατά μήκος του δρόμου. Από οτι θυμόμαστε το κατά μήκος (δυτικό) τμήμα του δρόμου ανήκει στην Περιφέρια και το και το ανατολικό όπου σταθεύσαμε στον Δήμο. Γι' αυτό -ίσως- τα έργα στον δρόμο έγιναν τα χρόνια (2002-2006) από Νομαρχία το δυτικό και από Δήμο το ανατολικό.

Επειδή ο χώρος στάθευσης μέσα στο αεροδρόμιο είναι από την μια πολύ μικρός και από την άλλη δεν επιτρέπεται η στάθευση για περισσότερο απο 2 ώρες ενώ έξω από το αεροδρόμιο είναι αρκετός και κατάλληλος για στάθευση διότι, βάση των πινακίδων του η ταχύτητα διέλευσης είναι 40km και απαγορεύεται η προσπέραση. Το ανατολικό τμήμα του δρόμου μέχρι το πεζοδρόμιο έχει αρκετό πλάτος (από 4,5 έως 6,00 μέτρα ).

Ζητάμε να συνεργαστούν οι αποδέκτες ώστε με υπογραφή προγραμματικής σύμβασης επανασχεδιαστεί όλος ο δρόμος (από περίπτερο Ν.Ο Χίου ) μέχρι σημερινές εγκαταστάσεις "ΑΛΗΘΕΙΑ". Προτείνουμε, την δημιουργία διατάξεων- κυκλικών- κόμβων περιορισμού ταχυτήτων και άλλων πλεονεκτημάτων για να γίνουν ασφαλείς οι σημερινές διασταυρώσεις και επιστροφές όπως και η είσοδος-έξοδος στο αεροδρόμιο.

Το Τμήμα Τροχαίας γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να ενημερώσει για τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα (τραυματισμοί και θάνατοι) που έχουν συμβεί στον δρόμο αυτό.

Επίσης η σύνδεση πόλης-αεροδρόμιο με κάποιο τρόπο (mini bus-λεωφορείο) είναι προφανές οτι επιβάλλεται και είναι αναγκαία για να εξυπηρετεί τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις".

Με εκτίμιση Μαρία Δασκαλοπούλου - Πλάτων Ορφανός.

Σχετικά Άρθρα