Πολιτικός, αποτελεσματικός και… πείσμων

Ο Ν. Μηταράκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του
Σάβ, 01/10/2022 - 13:19

Θα είμαι υποψήφιος στην Χίο το 2023

Η Δομή στον Θόλο θα γίνει ακόμα και προεκλογικά

Έρχεται στη Χίο Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων

 

 

Μπορεί το σύνθημα πίσω του στην συνέντευξη στο Ξενοδοχείο Χανδρής να έγραφε «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» αλλά εμείς θα συμπληρώναμε και… πείσμα, ακόμα και αν αυτό μπορεί να προκαλέσει ανατροπές.

Αναφερόμαστε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με εξαιρετικό ενδιαφέρον ακόμα και αν αναφέρθηκε σε χιλιοειπωμένα ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν το αντικείμενο του, στο οποίο όπως και στα υπόλοιπα ήταν ξεκάθαρος.

Δεν αφήσαμε είπε το Μεταναστευτικό να γίνει εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας. Καταστήσαμε σαφές ότι τα σύνορα μας θα φυλάσσονται, η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα και πρέπει να σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις, μηδενίσαμε με την πολιτική μας τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικής κοινωνίες, φτιάξαμε ήδη Κλειστά ελεγχόμενα Κέντρα σε έξι περιοχές της χώρας, όταν κλείσουμε και με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Χίο, θα κλείσουμε την ΒΙΑΛ και θα φτιάξουμε την Δομή στον Θόλο, ακόμα και αυτό γίνει σε προεκλογική περίοδο.

Για την οποία πρότεινε, αφού τα Κόμματα δεν δείχνουν καμιά διάθεση συνεργασίας ούτε έχουμε τέτοια κουλτούρα στην χώρα μας, να ψηφίσει η Βουλή πλειοψηφία 200 Βουλευτών να πάμε απευθείας σε δεύτερες εκλογές, μην αφήνοντας ένα κρίσιμο δίμηνο μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση, την ώρα που η γειτονική Τουρκία δεν κρύβει τις επιθετικές προθέσεις της.

Όσον αφορά τον ίδιο, αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν αισθάνεται καμιά μονιμότητα, ότι θα πρέπει η Χίος να είναι έτοιμη πάντα για εναλλακτική λύση, όσον αφορά τα πρόσωπα, ότι η Ν.Δ. θα είναι ξανά πλειοψηφία, ότι θα έχει στην Χίο ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά και ότι ο ίδιος θα είναι ξανά υποψήφιος, ανεξάρτητα αν η απογραφή μας αφήσει με δύο Βουλευτές, που είναι θετικότερο ή μας κάνει μονοεδρική Περιφέρεια.

Στα τοπικά ζητήματα έχουν ενδιαφέρον οι θέσεις που παρουσίασε, αφού απάντησε σαφώς στο Στρατηγικό αφήγημα του σχεδιασμού του αύριο, με την έννοια ότι επί θητείας του θα ολοκληρωθούν «τα έργα της γενιάς μας» όπως τα χαρακτήρισε εμείς θα προσθέταμε και… άλλων γενεών.

Αεροδρόμιο, κτίριο Αεροδρομίου, Φράγμα, νέο Τελωνείο, Δικαστικό Μέγαρο κ.λ.π. θα αποτελούν σε λίγο παρελθόν, οπότε με όπλο τον μειωμένο ΦΠΑ και με στόχους ένα νέο Χωροταξικό και νέα ζώνες οικιστικού ελέγχου να σχεδιάσουμε την Χίο της επόμενης πεντηκονταετίας.

Με ποιούς στρατηγικούς στόχους;

Τους εξειδίκευσε και αυτό ήταν το σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης του λέγοντας.

Η Χίος ως Ναυτικό Κέντρο, στην Εκπαίδευση, στην εργασία, στο άνοιγμα ναυτιλιακών γραφείων.

Η Χίος της μαστίχας, με έμφαση στο Κέντρο Έρευνας της μαστίχας.

Η Χίος του εξειδικευμένου τουρισμού, με στήριγμα στο μεγάλο ενδιαφέρον της Ομογένειας.

Η Χίος της Τεχνολογίας και της Προστιθέμενης καινοτομίας.

Σας αποκαλύπτω είπε, ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εργασίες στο νησί μας Διεθνής εταιρεία Συμβούλων, που σημαίνει ότι εξειδικευμένοι Χιώτες επιστήμονες θα μπορούν να εργάζονται πλέον από απόσταση στο νησί μας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν ή να μεταναστεύσουν.

Τέλος έκλεισε με τα θέματα Υγείας στο νησί μας, τα οποία χαρακτήρισε υπαρκτά, αλλά με δεδομένο ένα υψηλού επιπέδου Νοσοκομείο, σε σχέση και με τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Αν κάτι ενδιαφέρει εκτός πολιτικής είναι ότι όνειρο του υπουργού, όπως αποκάλυψε, είναι αγοράζοντας μια έκταση στην ευρύτερη περιοχή των Νενήτων και φυτεύοντας σε αυτή σχίνους, να γίνει… μαστιχοπαραγωγός.

 

Δείτε την συνέντευξη εδώ

https://www.facebook.com/notis.mitarakis/videos/601534781708389/

Σχετικά Άρθρα