Χίος, Κυριακή 21 Ιουλίου

Το ποσό της έκπτωσης από τη νέα Παθολογική να αξιοποιηθεί για την επισκευή της παλιάς

Παρέμβαση Κάρμαντζη στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό
Παρ, 07/12/2018 - 15:16
Νοσοκομείο Χίου

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ώστε το ποσό που εξοικονομήθηκε λόγω της υψηλής έκπτωσης που δόθηκε στο έργο κατασκευής της νέας Παθολογικής και της Ψυχιατρικής Κλινικών στο Νοσοκομείο Χίου, να διατεθεί για άλλα έργα στο Σκυλίτσειο, όπως η επισκευή του κτιρίου της παλιάς Παθολογικής, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Κατά τη διενέργεια διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση και βελτίωση Κτηρίων 3 και 4 Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου» (προϋπολογισμού 2.200.000 €, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  ΣΑΕΠ 0881) επιτεύχθηκε έκπτωση 56,45%.

Θεωρώ απολύτως εύλογο αλλά και απαραίτητο, το ποσό που εξοικονομήθηκε από την έκπτωση του έργου να επενδυθεί σε άλλες απαιτούμενες κτηριακές παρεμβάσεις στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (επισκευή κτηρίου παλαιάς Παθολογικής Κλινικής)  και παρακαλώ θερμά να δοθεί σχετική οδηγία από το υπουργείο Υγείας.

Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματός μας που στόχο έχει την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας  στην ακριτική Χίο και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας".

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.