Που θα σταματήσει το κοντέρ;

Παρ, 11/10/2019 - 15:47
φωτο αρχείου

Με ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για την αύξηση των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και ζητά πέρα από τις διαπιστώσεις και λύσεις.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Με ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζονται οι καθημερινές αφίξεις ανεβάζοντας τον αριθμό των εγκλωβισμένων σε δυσθεώρητο ύψος. Στα νησιά βρίσκονται πλέον περί τους 32000 και οι 5000 είναι στη Χίο.
(Αν βέβαια κανείς θεωρεί αξιόπιστα τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα, αφού λεπτομερή πληροφόρηση σε σημείο που σοκάρει, έχουν αναλάβει να διοχετεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξενόφερτες ΜΚΟ).
Το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά στην ενδοχώρα προσκρούει στην αντίθεση των κατά τόπων περιοχών υποδοχής αφού υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις στους αντίστοιχους Δήμους. Μάλλον δεν συμμερίζονται την άποψη του Πρωθυπουργού περί πολυπολιτισμικότητας!
Το μόνο σχέδιο που συστηματικά εφαρμόζεται με ευλάβεια είναι η συστηματική εγκατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα που εύκολα μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές. Εφαρμόζεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την "βοήθεια" ύποπτων ανεξέλεγκτων ΜΚΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πραγματικά ανθελληνική πολιτική αφού όπλισε την Τουρκία με το ''πυρηνικό'' όπλο της μετανάστευσης και τώρα εκβιάζει όπως αυτή νομίζει για το συμφέρον της. Στην νέα εισβολή στην Συρία άλλωστε χρησιμοποιεί την απειλή του μεταναστευτικού, ως όπλο για να πάρει την σιωπηλή συγκατάθεση της Ευρώπης.
Όλα φαίνονται εξαιρετικά ρευστά και επειδή τα νησιά μας είναι στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη στήριξη στους νησιώτες, όχι πλέον με λόγια. Όλοι έχουν βαρεθεί τις ατέρμονες δικαιολογίες. Όλοι έχουν κουραστεί από τις διαπιστώσεις.
Υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση ικανή ώστε ε κάτι να γίνει επιτέλους; Οι φρέσκο-εκλεγμένοι έχουν νωπή την λαϊκή εντολή. Ο ακρίτας βουλευτής της Χίου μετέχει στην κυβέρνηση. Αν δηλώνουν αδυναμία άσκησης πολιτικής ας μας εξηγήσουν τον λόγο. Είναι ακόμα νωπές οι υποσχέσεις τους για να ξεχαστούν τόσο γρήγορα.
Γιατί όλοι εμείς θα πρέπει να δεχόμαστε παθητικά τις καταστάσεις αυτές; Πόσο ακόμη κοροϊδία να αντέξουμε; Όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος να το πουν. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον του νησιού η θα συνεχίσουν επιμελώς να κρύβονται.
Με συνταγή ''Νιρβάνας'' δεν αντιμετωπίζονται τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

 

* Η επιβράβευση της κ. Δάνου για άλλα δύο χρόνια ανανέωσης της σύμβασης ως διοικήτριας της ΒΙΑΛ, σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά για ποιους;
Όχι πάντως για τα νησιά και για το "ανθρώπινο" εμπόρευμα" που διαβιεί σε άθλιες συνθήκες, αλλά είναι καλά για τους αμειβόμενους "ανθρωπιστές", τους εμπόρους ψυχών και τα κυκλώματα που πλουτίζουν με όλη αυτήν την κατάσταση. (Η κα Δάνου ήταν διοικήτρια της ΒΙΑΛ ΚΑΙ επί ΣΥΡΙΖΑ, αρνιόταν δε να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που είχε επιβάλλει και αφορούσε το αριθμητικό πλαφόν των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ, με μέγιστο αριθμό τα 1274 άτομα)."

Σχετικά Άρθρα