Πρέπει δηλαδή να πεθάνουμε στα πόδια μας για να καταλάβουν το πρόβλημα;

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Γιάννης Μαλαφής στην Αλήθεια ΤV
Κυρ, 21/02/2021 - 21:15

Ο Γιάννης Μαλαφής είναι διευθυντής στο Ακτινολογικό τμήμα του Σκυλίτσειου, είναι Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, είναι και στέλεχος της Ν.Δ. κάτι που αποτελεί γι’ αυτόν… λεπτομέρεια, όταν αναφέρεται σε θέματα υγείας.

«Δεν πάμε καλά, άλλα είπαμε, άλλα γίνονται. Οι γιατροί λιώνουν στα πόδια τους. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, να πεθάνει κάποιος από μας για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα»;

Ο πρώην Δήμαρχος Αμανής και Ομηρούπολης και με πολλές άλλες Αυτοδιοικητικές και Κομματικές ιδιότητες, δεν μασάει τα λόγια του, σε συνέντευξη που δίνει την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στον Γιάννη Τζούμα, στην Αλήθεια ΤV και στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Αναφέρεται στις ελλείψεις γιατρών, στο επείγον στελεχώσεως του τμήματος Επειγόντων του Νοσοκομείου, το κτιριακό, που θυμίζει το… γεφύρι της Άρτας, στο γεγονός ότι ουδείς ειδικευόμενος δεν πατάει το πόδι του στην Χίο, ελλείψει κινήτρων και με μισθούς πείνας, στο δικό του για παράδειγμα τμήμα, που έπρεπε να έχει 7 γιατρούς και έχει τρείς, με έναν να ετοιμάζεται για συνταξιοδότηση.

Ακόμα αναφέρεται στο προσφυγικό, που έχει ως θύμα τον Χιώτη ασθενή και γιατρό.

«Η Κυβέρνηση άλλαξε, μας λέει, αλλά σε μας ένας μεταφραστής δεν ήρθε. Δηλαδή τι πρέπει, εκτός από το να λιώσουμε στα πόδια μας, να μάθουμε και… Φαρσί;»

«Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά προσωπικό στο Σκυλίτσειο δεν υπάρχει και ενώ υπάρχει προσφορά εθελοντών, έστω να μην οδηγούν τα καροτσάκια των αρρώστων οι συγγενείς τους, απαγορεύεται ο… εθελοντισμός. Οι Κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά το… παγκόσμιο πρόβλημα, ενός οδηγού του ασθενοφόρου της Βολισσού, παραμένει άλυτο».

Ο Γιάννης Μαλαφής αναφέρεται και στο προσφυγικό, ζητώντας αποδείξεις από το Κόμμα του, την κυβέρνηση και τον Νότη Μηταράκη.

«Η κυβέρνηση έφαγε τον γάδαρο, ας σταματήσει την συζήτηση για τις υπερδομές και ας αδειάσει μέχρι το Πάσχα την ΒΙΑΛ και τότε θα βρεθούν όχι ένας, δέκα χώροι για μια Δομή καταγραφής 500 ανθρώπων. Όπως φυλάξαμε τα σύνορα ας αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και στην αποσυμφόρηση και τότε το κλίμα θα αλλάξει».

Τα υπόλοιπα άκρως ενδιαφέρονται δείτε τα τηλεοπτικά.

Σχετικά Άρθρα