«Πριονίζουν τον Κάρμαντζη με στόχο να πέσει η Χίος»

«Ούτε το ένα όμως θα γίνει ούτε το άλλο». Σφοδρή επίθεση Δημάρχου στις αντιπολιτεύσεις.
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/11/2020 - 13:43

«Ως και με τον Στάθη στου Σύριζα, αυτούς που ψήφισαν δηλαδή τον εκλογικό Νόμο, που επιχειρεί να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση, συμμάχησαν, για να χτυπήσουν την Δημοτική αρχή».

Αυτό τόνισε σήμερα, εμφανώς χολωμένος ο Δήμαρχος Χίου, για την στάση των αντιπολιτεύσεων πλην ΛΑΣ, από την απόφαση τους, να μην δεχθούν την μείωση δημοτικών τελών, που πρότεινε, αποφασίζοντας… μεγαλύτερη.

Για να καταλάβει ο κόσμος τι έγινε, σημείωσε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά από πολλά χρόνια για πρώτη φορά, και με 14 μήνες μόνο θητεία, φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση, μετά από εισήγηση βεβαίως της Οικονομικής μας υπηρεσίας, για μείωση των ανταποδοτικών τελών της τάξης του 10% για τα νοικοκυριά και 21% για τις επιχειρήσεις.

Ήρθαν λοιπόν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ενωμένες μάλιστα, πλην ΛΑΣ, να προτείνουν, άκουσον – άκουσον, μεγαλύτερη μείωση!!!

Αυτοί που διοικώντας τον Δήμο είχαν ξεχάσει αυτή την λέξη.

Αντιλαμβάνεστε την υποκρισία. Αυτό που θέλουν βέβαια να κάνουν είναι να πριονίσουν τον Κάρμαντζη, να μην κάνει κουμάντο ο Δήμαρχος. Πρακτικά βεβαίως πριονίζεται η Χίος, αλλά δεν θα καταφέρουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θα ακυρώσουμε αυτή την απόφαση.

Ανάγεται το σας παρακαλώ σε κάθε επιχείρηση. Δεν θα κάνει κουμάντο το αφεντικό, ο νοικοκύρης, αλλά θα αποφασίζουν οι… γείτονες κατά πλειοψηφία!!!

Πρόκειται για θέατρο, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών, αλλά και ύψιστο θράσος.

Σκεφτείτε ότι για το προσφυγικό ενισχυθήκαμε με 1.300.000 από τον Νότη Μηταράκη, 200 ευρώ περίπου το χρόνο ανά πρόσφυγα, για τα δικά τους έξοδα, νερού, καθαριότητας κ.λ.π.

Έρχονται λοιπόν και υπολογίζουν άλλα 1.300.000 για το 2021. Καλά εκείνοι δεν κτίζουν… καριέρες για να φύγουν οι πρόσφυγες; Τι εύχονται δηλαδή αντί το Πάσχα του 2021, να μην έχομε κανέναν εδώ, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός, να έχουμε 8000 μετανάστες για να πάρουμε την ενίσχυση, που… προϋπολογίζουν;

Πρόκειται για τρελά πράγματα, κατέληξε ο Δήμαρχος, που θα καταπέσουν στον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης, που θα προσφύγουμε και θα έχουμε και απάντηση σύντομα.

Εκτός της αναφερομένης συνεντεύξεως του Δημάρχου, ο  Δήμος Χίου εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει τα εξής:

"Δεν προκαλεί έκπληξη η ετερόκλητη σύμπραξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εδώ και ένα χρόνο  μετά το εκλογικό αποτέλεσμα  -ελέω εκλογικού νόμου- και της εφαρμογής της απλής αναλογικής θα ήθελαν να κλείσει ο Δήμος… χθες.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και έπειτα από πολλά χρόνια, πρότεινε γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών ύψους περίπου 755.000 ευρώ ως αποτέλεσμα  της νοικοκυρεμένης και χρηστής διαχείρισης μόλις ενός έτους.

Ωστόσο, αντί να επικροτηθεί αυτή η  προσπάθεια από τις αντιπολιτεύσεις, αφού τόσα χρόνια και η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες δεν μείωσαν ούτε ένα ευρώ τα ανταποδοτικά, έρχονται τώρα εκ του ασφαλούς δημαγωγικά, υποκριτικά και λαϊκιστικά να ψέξουν και να υποβαθμίσουν τη μείωση αυτή -καθώς βέβαια δεν έχουν την ευθύνη διοίκησης, αλλάενδιαφέρονται αποκλειστικά στη δημιουργία προβλημάτων με ανεπαρκείς προτάσεις εντυπωσιασμού λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς και φυσικά με  απώτερο στόχο και σκοπό να μη μας αφήσουν να διοικήσουμε.

Παρόλα αυτά εμάς, δεν μας αγγίζει τίποτα. Προχωράμε ασταμάτητα και δημιουργικά. Δεν θα επιτρέψουμε το γκρέμισμα σε κανέναν.

Αλλάζουμε τη Χίο μέρα με τη μέρα διοικώντας την στιβαρά έντιμα και αποτελεσματικά.

Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες και μνήμη έχουν και κρίση καιαυτό το αποτυπώνουν σωστά στην επιλογή τους και τώρα και στα επόμενα χρόνια"

 

 

stoheyoyn_ti_dimotiki_arhi_kai_prokaloyn_provlima_sto_dimo

Σχετικά Άρθρα