Χίος, Παρασκευή 23 Αυγούστου

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κατά Περιφέρειας: Άλλο τουριστική προβολή κι άλλο ενίσχυση συλλόγων

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/03/2019 - 15:02

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου προκάλεσε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, στην χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Τουριστικών Θεμάτων & Θεμάτων Αγροδιατροφής, για την 1η Εξειδίκευση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2019, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου .

«Βαφτίζουν το ψάρι κρέας, άλλο η τουριστική προβολή, άλλο η χρηματοδότηση φορέων που διοργανώνουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις», ανέφερε ο Γιώργος Μισετζής.

«Δεν λέμε να μη χρηματοδοτηθούν φορείς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα κονδύλια για την τουριστική προβολή. Τουριστική προβολή θα ήταν αν η περιφέρεια χορηγούσε αυτό το ποσό μήνες πριν τη διοργάνωση για την προβολή της, με στόχο να προσελκύσει κόσμο από άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Ένωσης.

Κατά τον ίδιο, ενώ η Περιφέρεια έχει δαπανήσει μέσα σε μια τετραετία 1 εκατομμύριο ευρώ για την τουριστική προβολή, η κατάσταση στο νησί της Χίου, αποδεικνύει ότι αποτέλεσμα -τουλάχιστον στην περίπτωσή μας- δεν υπήρχε.

Ο κύριος Μισετζής καυτηρίασε επίσης την έλλειψη διαβούλευσης, από την Περιφέρεια η οποία για το σχεδιασμό της απαξίωσε να ζητήσει τη γνώμη των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό παραγόντων, ενεργοποιώντας τις επιτροπές τουρισμού.

Αναφερόμενος, τέλος, στα μηνύματα για την επερχόμενη θερινή - τουριστική περίοδο, σημείωσε ότι είναι απογοητευτικά, ενώ ειδικά για το επόμενο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, είπε ότι προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει καλό επίπεδο κρατήσεων μόνο στα ξενοδοχεία της πόλης, κυρίως όμως για μια διανυκτέρευση, το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 16:08
Οινούσσες

 

«Η κύρια έγνοια μου είναι να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο νέος Δημάρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, λίγες ώρες μετά την τελετή ορκωμοσίας του, σε συνέντευξή του στην «Α».

Δεδομένης της χρόνιας κατάστασης κάλυψης των περισσότερων θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού με αναπληρωτές, επισήμανε ότι εκείνο που ήδη έχει κάνει είναι να ζητήσει συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα συναντηθεί και με τη Δ/ντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να στελεχωθούν σε σύντομο χρόνο τα σχολεία τους.

Ο κ. Δανιήλ έθεσε στις προτεραιότητες του δύο βασικά έργα υποδομής, με το πρώτο εξ’ αυτών να  είναι η δημοπράτηση και ολοκλήρωση της μονάδας του Βιολογικού και το δεύτερο η κατασκευή του υδατοταμιευτήρα.

Θυμίζουμε ότι το έργο της αποχέτευσης έχει εκτελεστεί στο κομμάτι των δικτύων την περίοδο 2006 – 2008 αλλά δεν έγινε η Μονάδα του Βιολογικού, αρχικά γιατί υπήρξαν προβλήματα τεχνικής φύσεων και ζητήματα χωροθέτησης και στη συνέχεια χρηματοδότησης.

Τελευταία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ βρίσκεται στο στάδιο των τευχών δημοπράτησης.