Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κατά Περιφέρειας: Άλλο τουριστική προβολή κι άλλο ενίσχυση συλλόγων

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/03/2019 - 15:02

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου προκάλεσε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, στην χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Τουριστικών Θεμάτων & Θεμάτων Αγροδιατροφής, για την 1η Εξειδίκευση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2019, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου .

«Βαφτίζουν το ψάρι κρέας, άλλο η τουριστική προβολή, άλλο η χρηματοδότηση φορέων που διοργανώνουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις», ανέφερε ο Γιώργος Μισετζής.

«Δεν λέμε να μη χρηματοδοτηθούν φορείς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα κονδύλια για την τουριστική προβολή. Τουριστική προβολή θα ήταν αν η περιφέρεια χορηγούσε αυτό το ποσό μήνες πριν τη διοργάνωση για την προβολή της, με στόχο να προσελκύσει κόσμο από άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Ένωσης.

Κατά τον ίδιο, ενώ η Περιφέρεια έχει δαπανήσει μέσα σε μια τετραετία 1 εκατομμύριο ευρώ για την τουριστική προβολή, η κατάσταση στο νησί της Χίου, αποδεικνύει ότι αποτέλεσμα -τουλάχιστον στην περίπτωσή μας- δεν υπήρχε.

Ο κύριος Μισετζής καυτηρίασε επίσης την έλλειψη διαβούλευσης, από την Περιφέρεια η οποία για το σχεδιασμό της απαξίωσε να ζητήσει τη γνώμη των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό παραγόντων, ενεργοποιώντας τις επιτροπές τουρισμού.

Αναφερόμενος, τέλος, στα μηνύματα για την επερχόμενη θερινή - τουριστική περίοδο, σημείωσε ότι είναι απογοητευτικά, ενώ ειδικά για το επόμενο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, είπε ότι προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει καλό επίπεδο κρατήσεων μόνο στα ξενοδοχεία της πόλης, κυρίως όμως για μια διανυκτέρευση, το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/03/2019 - 15:10

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσεται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έργο της «Ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων Δήμου Ψαρών», συνολικού προϋπολογισμού 547.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στην στρατηγική των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) και στόχο έχει την ενεργειακή αναβάθμιση των εξής δημοτικών κτηρίων των Ψαρών:

  • Του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου.
  • Του ΚΕΠ.
  • Του Δημοτικού Ιατρείου.
  • Της Αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

 

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

  • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση- ψύξη).
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας.
  • Θερμοϋγρομόνωση δώματος.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Το έργο έχει Δικαιούχο τον Δήμο Χίου και η υλοποίησή του αναμένεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2020.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Μέσα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις υποστηρίζουμε τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειάς μας. Με το έργο αυτό γίνεται η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων εκπαίδευσης, υγείας και πολιτισμού, έργο που θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι αντίστοιχες υποδομές, αλλά παράλληλα να μειωθεί και το κόστος λειτουργίας τους, με το συνεπαγόμενο όφελος στην προστασία του περιβάλλοντος».