Προγραμματισμός αδειάσματος της ΒΙΑΛ. Διαγωνισμός για γραφεία της υπηρεσίας Ασύλου

Κυρ, 23/02/2020 - 07:52

Προγραμματισμός αδειάσματος της ΒΙΑΛ στην πράξη από μεριάς Κυβέρνησης, αφού αποφασίστηκε προφανώς, ότι οι στεγασμένοι χώροι της ΒΙΑΛ, θα πρέπει να απαλλαγούν από γραφεία, την ώρα που οι άνθρωποι είναι …στεγασμένοι στα χωράφια.

Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες αυτές, Άσυλο,Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ κ.λ.π. προφανώς δεν θα φιλοξενούνται στην υπερδομή του Αίπους.

Έτσι το υπουργείο Μετανάστευσης, προκήρυξε διαγωνισμό για τις 16 Μαρτίου 2020, αναζητώντας κτίρια στη Λέσβο με ανώτατο ενοίκιο 16.000 ευρώ, στη Χίο και την Σάμο με 8.000.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται ετήσια με δυνατότητα ανανέωσης ενός έτους και μέχρι εξαετούς ανανέωσης, χωρίς αύξηση μισθώματος, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Ταυτόχρονα προβλέπεται ότι τα Συμβόλαιο λύονται, χωρίς καμιά αποζημίωση αν η υπηρεσία Ασύλου για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί γραφεία στα νησιά.

Οι ζητούμενοι χώροι, εντός Αστικών ιστών, είναι την Λέσβο 2.235 τ.μ.και τη Χίο και Σάμο 940,50 τ.μ., με δυνατότητα απόκλισης 20%.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος την διαδικασία Ασύλου, με τα γνωστά αποτελέσματα, εξέταζε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου EASO, με έδρα την Μάλτα.

Η υπηρεσία αυτή μετά από σχετική αναζήτηση κτιρίων, είχε ενοικιάσει με τριετές Συμβόλαιο το κτίριο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στην Λευκωνιά, απαιτώντας αυτό να ισοπεδωθεί εσωτερικά, προκειμένου να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Αυτό έγινε και η ΑΛΗΘΕΙΑ μετακόμισε ενοικιάζοντας άλλο χώρο.

Μετά από παρέλευση 8 μηνών και ενώ δεν είχαν πραγματοποιήσει στο κτίριο καμιά εργασία μεταφοράς των γραφείων τους, αδειάζοντας χώρο από την ΒΙΑΛ και ανακουφίζοντας την, προέκυψε έλεγχος της OLAF (Ευρωπαϊκό… ΣΔΟΕ) στην Μάλτα και πάγωσαν όλες οι δραστηριότητες  της, με αποτέλεσμα να λύσουν μονομερώς το Συμβόλαιο ενοικίου με την ΑΛΗΘΕΙΑ, χωρίς καμιά αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσαν. Μετά ταύτα η ΑΛΗΘΕΙΑ προσέφυγε Δικαστικά προκειμένου να αποζημιωθεί.

Ο νέος αναζητείται από την Ελληνική πλέον υπηρεσία Ασύλου.

 

Σχετικά Άρθρα