Χίος, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Προχωρά ο δρόμος στον Βροντάδο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 20/04/2019 - 20:19

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου το έργο, που ως γνωστόν επεκτείνεται μέχρι και το Μερσινίδι, επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σύμφωνα με την μελέτη και την εφαρμογή της η εργολαβία προβλέπει ξήλωμα του παλαιού οδοστρώματος και στην συνέχεια τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα.

Αναλυτικά τα στοιχεία του υπό εκτέλεση έργου είναι τα εξής:

  • Το έργο με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε.Ο. ΧΙΟΥ - ΚΑΡ∆ΑΜΥΛΩΝ» εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έτος 2018.
  • Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου έγινε στις 06/06/2018 με προϋπολογισμό 1.000.000,00€.
  • Η διαδικασία έγκρισης των τευχών δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε στις 12/06/2018.
  • Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε στις 25/07/2018.
  • Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 23/01/2019.
  • Εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, που δεν επέτρεπαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, το έργο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου 2019.

 

Σχετικά Άρθρα

Από 1η Αυγούστου εξετάσεις ξανά στη Χίο, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης
Τετ, 24/07/2019 - 12:14

 

Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Θυμίζουμε ότι στη Χίο εξετάσεις δεν γίνονται από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ από το Γενάρη του 2019 έχουν παραιτηθεί οριστικά των καθηκόντων τους οι εξεταστές της Χίου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, έχει δώσει μέχρι την Παρασκευή περιθώριο στους εξεταστές Χίου, με εντέλεσθαι, να απαντήσουν εγγράφως αν θα επανέλθουν ξεκινώντας από 1η Αυγούστου τις εξετάσεις στη Χίο. Ήδη μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γεν. Δ/ντή της Διευθυνσης Μεταφορών Β.Αιγαίου κο Γουγούλα, ο ίδιος την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί  για να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης ώστε να πιστοποιηθούν ξανά ως εξεταστές 7 υπηρετούντες στη Δ/νση Μεταφορών Χίου, που σημαίνει - όπως είπε στην "Α" ο κ. Ξενάκης-  ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πολύμηνης ταλαιπωρίας.