Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Προχωρά ο δρόμος στον Βροντάδο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 20/04/2019 - 20:19

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου το έργο, που ως γνωστόν επεκτείνεται μέχρι και το Μερσινίδι, επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σύμφωνα με την μελέτη και την εφαρμογή της η εργολαβία προβλέπει ξήλωμα του παλαιού οδοστρώματος και στην συνέχεια τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα.

Αναλυτικά τα στοιχεία του υπό εκτέλεση έργου είναι τα εξής:

  • Το έργο με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε.Ο. ΧΙΟΥ - ΚΑΡ∆ΑΜΥΛΩΝ» εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έτος 2018.
  • Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου έγινε στις 06/06/2018 με προϋπολογισμό 1.000.000,00€.
  • Η διαδικασία έγκρισης των τευχών δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε στις 12/06/2018.
  • Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε στις 25/07/2018.
  • Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 23/01/2019.
  • Εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, που δεν επέτρεπαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, το έργο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου 2019.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 09:53

Την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του Κάμπου από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, δημοσιοποιεί ο Προεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργήσει το φράγμα  θα μπορεί  να αρδεύει καθαρή έκταση 100 εκταρίων (1 εκτάριο = 10 στρέμματα),  δηλαδή 1.120 στρεμμάτων!

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο εργασίες εκτελούνται στην οδό Χρήστου.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Μυριαγκός η ΔΕΥΑΝΧ εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις από ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των δικτύων, ωστόσο το πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος, είναι ευθύνη άλλων φορέων, που ελπίζει να δώσουν λύση το συντομότερο δυνατόν, σε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει χτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε, ότι για το φράγμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, από ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίκειται εξειδικευμένη μελέτη που θα υποδείξει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό.