Προκαταβολή 25 % του Αιγαίου θα απαιτήσει ο Ερντογάν στις διερευνητικές, προβλέπει ο Κώστας Μαρδάς

Τετ, 03/02/2021 - 11:16

Ένα… «διεμφυλικό» Αιγαίο θα ζητήσει ο Ερντογάν στις διερευνητικές συνομιλίες, ζητώντας ένα Πέλαγος μισό μισό, είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στο ΣΚΑΪ, την Τρίτη 3/2/21.

Διάβασε απόσπασμα πρακτικών της 17 Μαρτίου 1981, από τις διερευνητικές που ξεκίνησαν μετά την κρίση του Χόρα, όπου ο τούρκος διαπραγματευτής Γκιουρούν προτείνει στον έλληνα πρέσβη Γκιουρούν να μοιραστεί το μισό του μισού του Αιγαίου μεταξύ των δύο χωρών, παίρνοντας κάθε χώρα προκαταβολικά το 25%… Κάτι σαν σημερινό… click away.

Και για το υπόλοιπο 50 % γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Και αυτό που ζήτησε η Άγκυρα τότε, είναι σήμερα ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας. Που εγκλωβίζει τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο. Άρα, ορθώς πάει η κυβέρνηση στις συνομιλίες, αλλά να περιμένουμε ότι οι Τούρκοι θα βάλουν, αν όχι όλα, τουλάχιστον πολλά στο τραπέζι! Αλλά και εμείς θα απαντήσουμε στα πολλά!».

Ο χιώτης δημοσιογράφος στηλίτευσε για άλλη μια φορά τους υπερπατριώτες θεωρώντας ότι κάνουν ζημιά στην πατρίδα:

«Όσον αφορά τις 82 ημέρες παράνομων σεισμικών ερευνών, με το… σάρωμα του Ορούτς Ρέις ανοιχτά του Καστελόριζου, ας έχουν υπόψιν τους οι… στρατάρχες του facebook, πώς δεν μπορούμε με… ένα νόμο και… ένα μόνο άρθρο να πάρουμε την Πόλη μέσω της ΑΟΖ. Και πιστώνω στα θετικά της κυβέρνησης το ό, τι δεν άκουσε τις φωνές κάποιων διεθνολόγων που πρότειναν να στηθεί- λέει -ένα ναυτικό τείχος στα 12 μίλια- ενώ δεν τα έχουμε ορίσει. Αυτή η πρόταση, με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ήταν συνταγή πολέμου!

(Η αναφορά του Κ. Μαρδά μετά τη 1.57.00): https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2021-02-02-06

Σχετικά Άρθρα