Χίος, Τετάρτη 1 Απριλίου

Προς δημοπράτηση οι τέντες του κολυμβητηρίου και οι νέοι χλοοτάπητες στα γήπεδα Καρδαμύλων και Καλλιμασιάς

Ικανοποίηση Μ. Βουρνού για τα έργα που σχεδιάστηκαν επί δικής του θητείας και προειδοποίηση στην παρούσα δημοτική Αρχή για τον κίνδυνο απένταξης έργων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 20/02/2020 - 13:25

Προκηρύσσεται το έργο, προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντικατάσταση της τέντας στη μικρή και μεγάλη πισίνα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, μετά την απόφαση που έλαβε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου.

Όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, πρόκειται για ένα τμήμα του συνολικού έργου αναβάθμισης του «Ιωνικού» το οποίο ενέταξε στον προγραμματισμό της, ωριμάζοντάς το και εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του, η προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται η υλοποίησή του από την παρούσα.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης οι όροι δημοπράτησης για τα έργα που αφορούν την εγκατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Καλλιμασιάς και Καρδαμύλων, έργα που επίσης – όπως είπε- ξεκίνησαν την περίοδο της θητείας τους, για τα οποία έχουν συναφθεί  προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο Μανώλης Βουρνούς και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούν την κατακύρωση αναδόχου της μελέτης για τη διάβρωση των ακτών Αγίας Ερμιόνης και Καταρράκτη αλλά και για την επίδοση των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν στο τμήμα από Ταμπάκικα προς ΙΚΑ, στα πλαίσια κατασκευής του δρόμου της Αγίας Ειρήνης που θα λειτουργήσει ως παρακαμπτήριος του κέντρου της πόλης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι χρειάζεται δουλειά για να δημοπρατηθούν τα ενταγμένα έργα, απαντώντας μ'αυτόν  τον τρόπο και στις αιχμές στελεχών της δημοτικής αρχής ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με έργα που δεν έχουν εξασφαλισμένη ωριμότητα με αποτέλεσμα να κολλάνε (πιο πρόσφατες οι αναφορές του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Γ. Μανάρα αλλά και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Γ. Ξανάκη π.χ. για τα  αντιπλημμυρικα του Καλοπλύτη και Μεστών).

«Τίποτα δεν είναι έτοιμο, τίποτα δεν χαρίζεται», τόνισε ο Μ. Βουρνούς υπογραμμίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο απένταξης έργων και θυμίζοντας ότι έχει ζητήσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου ώστε το Σώμα να ενημερωθεί για το σύνολο των έργων στο Δήμο Χίου και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα και απάντηση του υπουργού
Τρί, 31/03/2020 - 20:05

Από την Ν.Ε. Χίου του Σύριζα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ,ότι αποφάσισε τελικά εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού ,την αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή αναγνωρισμένων προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας έως τις 23 Μαρτίου, είχαν δημιουργηθεί 25.519 θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών ,στους οποίους  ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, την αποσυμφόρηση των νησιών ως το πρώτο αναγκαίο μέτρο για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Μηταράκης  αντιλήφθηκε  την υγειονομική βόμβα που ελλοχεύεται,  από  τον κίνδυνο κρούσματος στα υπερφορτωμένα και με απαράδεκτες συνθήκες κέντρα στα νησιά μας

Προτεραιότητα, βέβαια όλο αυτό το διάστημα πέραν του μηδενικού σχεδιασμού, ήταν να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα.

Έστω και πολύ καθυστερημένα και αναγκαστικά, είναι θετική η προσγείωση στην πραγματικότητα του Κ. Μηταράκη και η έμμεση παραδοχή αλλά σίγουρη δικαίωση ,ότι αν είχε συνεχισθεί το ήδη δρομολογημένο και σχεδιασμένο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Αποδεικνύεται, ότι οι αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ και περισσότερο η αλαζονεία, ότι γνωρίζουν τα πάντα ,γιατί είναι οι «άριστοι», γκρεμίζεται ως χάρτινος πύργος.

Σε σχέση και με τα παραπάνω ο υπουργός σε ανάρτηση του σημειώνει τα εξής: 

"Η αποσυμφόρηση των νησιών απαιτεί δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει προγραμματισμό, άφησε τις δομές γεμάτες. Ζητά αποσυμφόρηση αλλά καταψήφισε την τροπολογία για να δημιουργηθούν θέσεις μέσω αποχωρήσεων. Τώρα μαθαίνω ότι η Παγχιακή που λέει για αποσυμφόρηση διαμαρτύρεται για την δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα..."