Προς δημοπράτηση οι τέντες του κολυμβητηρίου και οι νέοι χλοοτάπητες στα γήπεδα Καρδαμύλων και Καλλιμασιάς

Ικανοποίηση Μ. Βουρνού για τα έργα που σχεδιάστηκαν επί δικής του θητείας και προειδοποίηση στην παρούσα δημοτική Αρχή για τον κίνδυνο απένταξης έργων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 20/02/2020 - 13:25

Προκηρύσσεται το έργο, προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντικατάσταση της τέντας στη μικρή και μεγάλη πισίνα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, μετά την απόφαση που έλαβε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου.

Όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, πρόκειται για ένα τμήμα του συνολικού έργου αναβάθμισης του «Ιωνικού» το οποίο ενέταξε στον προγραμματισμό της, ωριμάζοντάς το και εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του, η προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται η υλοποίησή του από την παρούσα.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης οι όροι δημοπράτησης για τα έργα που αφορούν την εγκατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Καλλιμασιάς και Καρδαμύλων, έργα που επίσης – όπως είπε- ξεκίνησαν την περίοδο της θητείας τους, για τα οποία έχουν συναφθεί  προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο Μανώλης Βουρνούς και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούν την κατακύρωση αναδόχου της μελέτης για τη διάβρωση των ακτών Αγίας Ερμιόνης και Καταρράκτη αλλά και για την επίδοση των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν στο τμήμα από Ταμπάκικα προς ΙΚΑ, στα πλαίσια κατασκευής του δρόμου της Αγίας Ειρήνης που θα λειτουργήσει ως παρακαμπτήριος του κέντρου της πόλης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι χρειάζεται δουλειά για να δημοπρατηθούν τα ενταγμένα έργα, απαντώντας μ'αυτόν  τον τρόπο και στις αιχμές στελεχών της δημοτικής αρχής ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με έργα που δεν έχουν εξασφαλισμένη ωριμότητα με αποτέλεσμα να κολλάνε (πιο πρόσφατες οι αναφορές του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Γ. Μανάρα αλλά και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Γ. Ξανάκη π.χ. για τα  αντιπλημμυρικα του Καλοπλύτη και Μεστών).

«Τίποτα δεν είναι έτοιμο, τίποτα δεν χαρίζεται», τόνισε ο Μ. Βουρνούς υπογραμμίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο απένταξης έργων και θυμίζοντας ότι έχει ζητήσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου ώστε το Σώμα να ενημερωθεί για το σύνολο των έργων στο Δήμο Χίου και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σχετικά Άρθρα