Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Προσεχώς με μείον 75 εργαζόμενους το Νοσοκομείο

Αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ
Τρί, 24/04/2018 - 14:57

Ημέρα 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης η αυριανή για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία με τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου (ΣΕΣΝΟΧ), Γιάννη Λαμπαδοχυτό, να αναφέρεται σε συνέντευξή του στην "Α"  στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού, μιας και το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις ΚΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, Επικουρικών αλλά και 30 εργαζομένων (πρώην εργολαβικών), γεγονός το οποίο - όπως τόνισε- θα αποσυντονίσει τη λειτουργία του Σκυλίτσειου.

"Ενα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου μας είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού", επανέλαβε ο Γ. Λαμπαδοχυτός , σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν το 25% του σημερινού εργατικού δυναμικού στο Νοσοκομείο.

Στα βασικά αιτήματά τους και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και η μη μείωση του αφορολογήτου, κάτι που αν γίνει - όπως είπε χαρακτηριστικά - ετησίως οι απώλειες για κάθε εργαζόμενο θα είναι της τάξεως των 650 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 20:55

Ένας βαθύς γνώστης του αντικειμένου ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης είναι καλεσμένος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό στο Ομήρειο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. 

Θα μιλήσει με θέμα "Οι νέες συνθήκες αστάθειες στην περιοχή και το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα.