Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Υπάρχουν αποτελέσματα, θέλουμε περισσότερα

Η θέση Δημάρχου Χίου και Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/05/2020 - 15:27

Στην αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από την Κυβέρνηση για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, με κομβικό σημείο την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Χίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη και των Αντιπεριφερειαρχών Χίου, Π. Μπουγδάνου, Υγείας, Π. Βρουλή και Τουρισμού Ν. Νύκτα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στην φύλαξη των συνόρων και έχει γίνει – έστω και μικρή – αποσυμφόρηση των ΚΥΤ. Ωστόσο, είπε,  αίτημα των αυτοδιοικητικών παραγόντων είναι η αποσυμφόρηση να είναι μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα

«Καλές οι κραυγές αλλά πρέπει να δούμε τα πράγματα στην αληθινή τους όψη και διάσταση, επιδιώκοντας αποτέλεσμα», τόνισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος καλούμενος να σχολιάσει την έκθεση της Frontex για επικείμενη αύξηση  από την Τουρκία  προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα το επόμενο διάστημα,  σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι «δεν θα ησυχάσουμε» και προέτρεψε να «είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια για ξεχωριστά, θεσμικά ή εξωθεσμικά μαγαζάκια».

 

erga_kai_metanasteytiko_syzitithikan_simera_sto_dimarheio_hioy

Σχετικά Άρθρα