Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό στα νησιά για το μεταναστευτικό

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Κυρ, 17/11/2019 - 08:11

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ ήταν η πρώτη που επισήμανε τον κίνδυνο διασύνδεσης του μεταναστευτικού, με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου. Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό. Είναι χρέος της πολιτείας το μειωμένο ΦΠΑ, το σύγχρονο αεροδρόμιο κλπ, λόγω της νησιωτικότητας και ειδικά για τις ακριτικές περιοχές!

Τότε βέβαια κάποιοι έτρεχαν, με πρωτοστάτη τον πρώην Δήμαρχο, να ζητήσουν διαχείριση του μεταναστευτικού πάνω στην οριογραμμή του Αιγαίου, φτιάχνοντας νέα χοτ-σποτς, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης. Κατηγορούσαν μάλιστα ότι χάθηκε η τεράστια ''ευκαιρία'' της έτοιμης χρηματοδότησης, των έτοιμων μελετών (αλήθεια από ποιους και με ποια εντολή), για το νέο κέντρο στον ΧΑΔΑ.

Το σημερινό δημοσίευμα σε τοπικό μέσο αναφέρει μεταξύ άλλων.... "η Ευρωπαϊκή Ένωση ναι μεν θα δεχθεί αύξηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για τα νησιά όμως για δράσεις που θα αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως νέα hotspots, υπνωτήρια, δομές φιλοξενίας, προγράμματα ενσωμάτωσης κι άλλες όμοιες δράσεις."

Ελπίζουμε όλοι τώρα να κατανοούν το πόσο ζοφερό είναι το μέλλον της Χίου και το ποιός πραγματικά είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, για τον οποίο προορίζεται το νησί μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.