Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό στα νησιά για το μεταναστευτικό

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Κυρ, 17/11/2019 - 08:11

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ ήταν η πρώτη που επισήμανε τον κίνδυνο διασύνδεσης του μεταναστευτικού, με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου. Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό. Είναι χρέος της πολιτείας το μειωμένο ΦΠΑ, το σύγχρονο αεροδρόμιο κλπ, λόγω της νησιωτικότητας και ειδικά για τις ακριτικές περιοχές!

Τότε βέβαια κάποιοι έτρεχαν, με πρωτοστάτη τον πρώην Δήμαρχο, να ζητήσουν διαχείριση του μεταναστευτικού πάνω στην οριογραμμή του Αιγαίου, φτιάχνοντας νέα χοτ-σποτς, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης. Κατηγορούσαν μάλιστα ότι χάθηκε η τεράστια ''ευκαιρία'' της έτοιμης χρηματοδότησης, των έτοιμων μελετών (αλήθεια από ποιους και με ποια εντολή), για το νέο κέντρο στον ΧΑΔΑ.

Το σημερινό δημοσίευμα σε τοπικό μέσο αναφέρει μεταξύ άλλων.... "η Ευρωπαϊκή Ένωση ναι μεν θα δεχθεί αύξηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για τα νησιά όμως για δράσεις που θα αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως νέα hotspots, υπνωτήρια, δομές φιλοξενίας, προγράμματα ενσωμάτωσης κι άλλες όμοιες δράσεις."

Ελπίζουμε όλοι τώρα να κατανοούν το πόσο ζοφερό είναι το μέλλον της Χίου και το ποιός πραγματικά είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, για τον οποίο προορίζεται το νησί μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης
Τετ, 11/12/2019 - 15:48

Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται της κυβερνητικής πολιτικής και προσωπικά του υφυπουργού Εργασίας, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου.

Σ' αυτήν αναφέρονται τα παρακάτω:

"Η καταπάτηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδεικνύεται πλέον επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αγνοώντας την τοπική κοινωνία και όλους τους φορείς, εμμένουν στην επιλογή τους να μετατρέψουν την Χίο τόπο εξορίας κατατρεγμένων αθώων ανθρώπων. Με το έτσι θέλω αποφάσισαν να φυλακίσουν πρόσφυγες-μετανάστες όπου να ναι, όσο πιο μακριά, εκεί που δεν ζει άνθρωπος, ούτε Χειμώνα, ούτε καλοκαίρι, φθάνει να μην γίνονται αντιληπτοί όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ευελπιστώντας να χαϊδέψει ευήκοα ώτα, μαζί με το κερασάκι των ανταποδοτικών. Να μην ξεχάσουμε ότι είχε προηγηθεί η άλλη μετριοπαθής φράση του Βουλευτή, μετά την καθολική άρνηση όλων, ότι «θα το κάνει μόνος του», δηλώνοντας πυγμή και αποφασιστικότητα στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ που κουμαντάρει και καθορίζει τις κινήσεις. Ξεχνώντας εντελώς όσα ψευδώς εκστόμιζε προεκλογικά, ότι θα κλείσουν όλα τα ΚΥΤ και θα φύγουν όλοι οι πρόσφυγες, για μικροπολιτική σκοπιμότητα και μόνο.

Η Κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης όσο και να πασχίσουν, δεν θα μας μετατρέψουν με το έτσι θέλω σε δεσμοφύλακες στον τόπο μας, που θέλουν εμμονικά να καταντήσουν απέραντη φυλακή παιδιών και ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Αυτό που πρέπει να γίνει και αποτελεί θέση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου είναι:

Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασφαλίσει άρση γεωγραφικού περιορισμού.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Εμείς, απέναντι στην απανθρωπιά και την υποκρισία, αντιστεκόμαστε με το δικό μας όπλο που είναι η Αλληλεγγύη και η αγάπη."