Χίος, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Προσωρινή ανάσα στο Νοσοκομείο

Κερδίζει χρόνο για την αποζημίωση των εργαζομένων
Παρ, 29/06/2018 - 17:03
Νοσοκομείο Χίου

Ανακοινώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Χίου « Σκυλίτσειο», ότι εν συνεχεία της αναγκαστικής εκτέλεσης, που έχει επισπευτεί εις βάρος Τραπεζικού Λογαριασμού του και εν συνεχεία σχετικού αιτήματος, εκδόθηκαν Προσωρινές Διαταγές από την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, με τις οποίες διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης και η μη απόδοση του αιτούμενου χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο παίρνει μια προσωρινή ανάσα ώστε να βρει χρόνο, τρόπο και συνεννόηση με τους εργαζομένους να τους αποδώσει στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/09/2018 - 21:40

Απουσία του δημάρχου Μανώλη Βουρνού, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που εξέτασε κατά κύριο λόγο διαδικαστικά θέματα.

Η «έκπληξη» στην ήρεμη συνεδρίαση ήταν η συζήτηση του θέματος σύναψης προγραμματικης σύμβασης του δήμου Χίου με την ΔΗΚΕΧ, προκειμένου να γίνει μετεγκατάσταση του παιδικού σταθμού «Νερομπογιές και Νότες» από το Βαρβάσι, όπου συστεγάζεται με άλλο σταθμό του Νομικού προσώπου, σε άλλο κτίριο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία , η προσωρινή ( για 13 χρόνια) συστέγαση των δυο παιδικών σταθμών πρέπει να λήξει και έτσι η ΔΗΚΕΧ έχει βγει σε αναζήτηση ακινήτου για να προχωρήσει στην λειτουργιά του παιδικού σταθμού.

Αυτό που προκάλεσε την ..διατάραξη της ήρεμης συνεδρίασης ήταν η εισήγηση του πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ Γιώργου Κερμπάτσου, που ήρθε μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ζητούσε από το σώμα να εγκρίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΗΚΕΧ και δήμου Χίου .

Ο Στέλιος Καμπούρης από την μείζονα μειοψηφία ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με την εισήγηση, ο Στρατής Γδύσης άφησε υπόνοιες για πιθανή δανειοδότηση , και ανάμεσα σε ασαφείς και μισές απαντήσεις το θέμα αποσύρθηκε, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζει μεν τη στήριξη στην ΔΗΚΕΧ για ότι χρειαστεί, αλλά να μην επικυρώνει μια προγραμματική σύμβαση που δεν είχε ούτε την έγκριση του ΔΣ της εταιρείας.