Πρωταγωνίστρια η Χίος στην διαχείριση απορριμμάτων

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μονάδα στη Βέσσα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 17/05/2022 - 15:05

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Χίου στην διαχείριση απορριμμάτων επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χίου με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Βέσσας, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο.

Ο ίδιος σε συνέντευξη  τύπου που προηγήθηκε αναφέρθηκε στις προσπάθειες του έχει καταβάλει η Ελλάδα έτσι ώστε να σταματήσει η ταφή των απορριμμάτων και να προχωρήσει στην διαχείριση τους προστατεύοντας  ο περιβάλλον.

Ο κ. Γραφάκος τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Χίο καθώς ολοκληρώνει ένα μεγάλο αγώνα ετών έτσι ώστε να περάσει στο επόμενο στάδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων  πρωτοπορώντας στο Βόρειο Αιγαίο.

 Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τόνισε ότι επόμενο στάδιο είναι αναβάθμισης της μονάδας καθώς μετά από συμφωνία με την Ε.Ε. υπάρχει η αναγκαιότητα παραγωγής ενέργειας από το σύνολο των αποβλήτων, προτρέποντας την ΔΙΑΝΟΧ να προχωρήσει άμεσα τις νέες μελέτες.

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης υπογράμμισε την υποχρέωση όλων μας να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο πλανήτη στη επομένη γενιά, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν να φτάσει η Χίος σε  νέα εποχή στο χώρο της ανακύκλωσης.

Την δική τους συνεισφορά στην ανακύκλωση αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών Κώστας Βρατσάνος και Γιώργος Δανιήλ αντίστοιχα υπογραμμίζοντας ότι από πλευρά τους γίνεται το καλύτερο δυνατό στον τομέα αυτό.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης που επανέλαβε ότι η σημερινή υπογραφή είναι αποτέλεσμα δουλειάς ετών.

Στην συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των πολιτών σε κάθε βήμα της ανακύκλωσης καθώς χωρίς την συμμέτοχη και την ευαισθητοποίηση τους ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχτεί.

 

 

 

 

ypografike_i_symvasi_gia_ti_monada_sti_vessa

Σχετικά Άρθρα